E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Ukrayna’ya silah yardımına devam ediyor---

ABD Ukrayna’ya silah yardımına devam ediyor

ABD Ukrayna’ya silah yardımına devam ediyor
24 Ocak 2022 - 11:47 borsagundem.com

ABD’nin Ukrayna’ya askeri yardım paketi kapsamında ikinci kez silah sevkiyatı gerçekleştirildi. Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov’a göre, 80 ton silah gönderildi.

ABD, önceki gün gerçekleştirdiği 90 tonluk ölümcül silah sevkiyatından sonra Ukrayna’ya yeniden silah gönderdi.
Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov, Twitter hesabındaki açıklamasında, “İkinci kuş da Kiev’de! ABD’deki dostlarımızdan Ukrayna’nın savunma becerilerinin artırılması için 80 tondan fazla silah geldi ve bu son sevkiyat değil” ifadelerini kullandı.

ABD, savunma ihtiyaçları için Ukrayna’ya 200 milyon dolarlık ek yardım ayırdı. ABD’nin 2021 yılında ülkeye yaptığı askeri yardım hacmi rekor düzeye ulaşarak 650 milyon dolar oldu. Ukrayna, 2014 yılından bu yana 2.7 milyar dolarlık yardım aldı.

ABD, diplomatların aile üyelerini Ukrayna'dan tahliye edebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ24 Ocak 2022 12:30

    isterseniz abd deki tüm silahları gönderin Rusya bir saldırır ise ukraynaya 15 günde çöker yerle bir eder.Her pisliğin altında, Abd, ingiltere fransa ve almanya var.ukrayna yı rusya ya yem ettiler.delikanlı iseniz sizler karşı koyun.ancak akıl veriyorlar ekmek vermiyorlar.