E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAbbas ile görüşen Blinken Filistinlilerle adeta dalga geçti---

Abbas ile görüşen Blinken Filistinlilerle adeta dalga geçti

Abbas ile görüşen Blinken Filistinlilerle adeta dalga geçti
13 Mayıs 2021 - 05:10 borsagundem.com

Filistin Devlet Başkanı ile telefon görüşmesinde İsrail saldırılarına hiç değinmeyen ABD Dışişleri Bakanı, İsrail'e yönelik füze saldırılarını kınadı, Abbas'ın bayramını kutladı

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD'nin İsrail'e desteğini bir kez daha yinelerken Abbas'ın bayramını kutladı. 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Blinken ile Abbas arasında yapılan telefon görüşmesinde bölgedeki son gelişmelerin ele alındığını bildirdi.

Açıklamada, "Bakan Blinken ile Devlet Başkanı Abbas Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'deki şiddeti görüştü, Bakan buralardaki olayların sonucunda hayatını kaybedenler için taziye dileğinde bulundu." ifadesine yer verildi.

İsrail'in, aralarında çocukların da olduğu çok sayıda Filistinli sivilin ölümüne neden olan saldırılarına doğrudan temas etmeyen Blinken, Abbas'la görüşmesinde, İsrail'e yönelik füze saldırılarını kınadı, tansiyonun düşmesi ve şiddetin son bulması gerektiğini belirtti.

"Bakan Blinken ayrıca Filistinliler ve İsrailliler eşit derecede özgürlük, onur, güvenlik ve refah içinde yaşamayı hak ettiğine olan inancını dile getirdi." ifadesi kullanılan açıklamaya göre, Blinken, Ramazan Bayramı dolayısıyla Abbas'a tebriklerini iletti.

İsrail'in 10 Mayıs Pazartesi gününden bu yana Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda, 17'si çocuk, 6'sı kadın 1'i yaşlı olmak üzere 67 Filistinli şehit oldu, 388 kişi de yaralandı.

Gazze Şeridi'nden İsrail'e atılan roketlerin ise 7 kişinin ölümüne, 54 kişinin yaralanmasına yol açtığı bildirilmişti.

Camideki Filistinlilere silahlı saldırı

 

2 Filistinli daha şehit! Gazze'ye İsrail bombardımanı sürüyor

 

Skandal açıklama! Biden'dan katliama destek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TAMİZ KARTALGÖZ13 Mayıs 2021 12:10

    Az kaldı bir gün ALLAH topunuzun belesanı verecek ve bunların hesabını er yada geç soracağız biz müslümanlar olarak.

  • Amin13 Mayıs 2021 07:42

    Çok normal esas görevimizi unuttuk dünyanın zevk ve safasına daldık,asli olan görevimiz İslamiyeti yaymak ve muhafaza etmektir,oturduğumuz yerden kınarsak kimse bizi ciddiye almaz her zaman ki gibi bir iki kınama vs yapar susarlar diye düşünür haksızlar mı ? Tabi ki hayır,suud gelir yunanla tatbikat yaparsa bize karşı keferenin yanında yer alırsa,başka bir tanesi ermeni soy kırımıdır diye bizi satarsa,din düşmanları bayram etmesin de ne yapsın? Onlardan çok hatalı olan bizleriz ne zaman birlik sağlanır tek vücut olunur işte o zaman kimse dalga geçemez,Rabbim bizi affetsin gaflet içinde olduğumuz ve dünyalık peşinde koştuğumuz için.