E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem2 Filistinli daha şehit! Gazze'ye İsrail bombardımanı sürüyor---

2 Filistinli daha şehit! Gazze'ye İsrail bombardımanı sürüyor

2 Filistinli daha şehit! Gazze'ye İsrail bombardımanı sürüyor
13 Mayıs 2021 - 02:54 borsagundem.com

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda biri çocuk 2 Filistinlinin daha hayatını kaybetmesiyle şehit sayısı 67'ye ulaştı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in bölgeye düzenlediği son saldırılarda biri çocuk iki Filistinli daha şehit oldu.

İsrail'in 10 Mayıs Pazartesi gününden bu yana Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda, 17'si çocuk, 6'sı kadın 1'i yaşlı olmak üzere 67 Filistinlinin şehit olduğu, yaralı sayısının ise 388'e çıktığı kaydedildi.

İSRAİL GAZZE'Yİ YOĞUN BOMBARDIMANA TUTTU

Bu arada İsrail uçakları, Gazze'nin kuzeyinde pek çok noktaya aynı anda yoğun saldırı düzenledi.

Savaş uçakları, Beyt Lahiya bölgesindeki Şeyh Zayid kenti çevresini havadan bombardımana tuttu. Görgü tanıklarına göre, saldırıda bölgedeki pek çok bina yerle bir oldu.

Sivil savunma ekipleri ile ambulansların olay yerine intikal ettiği ve saldırının yaşandığı bölgede enkaz altından 13 yaralı çıkarıldığı ifade edildi.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı ise Kuzey Valiliğindeki İç Güvenlik Teşkilatı binasının İsrail uçaklarının bombardımanı sonucu tamamen yıkıldığını açıkladı.

BATI ŞERİA'DA BİR FİLİSTİNLİ ŞEHİT EDİLDİ

İsrail basınında yer alan haberlerde, bir Filistinlinin Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus İsrail askerine ateş açtığı, saldırıda iki askerin yaralandığı, eylemi gerçekleştiren Filistinlinin ise şehit edildiği belirtildi.

KUDÜS VE GAZZE'DEKİ OLAYLAR

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş grupları, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi günü yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail'e çok sayıda roket fırlatmıştı.

Bunun üzerine İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adıyla askeri operasyon başlatıldığını duyurmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BORSACI13 Mayıs 2021 09:44

    İÇİM YANARAK ALLAHIMA YALVARIYORUM ALLAHIM İSRAİL HALKINI HELAK EYLE.

  • ben ben13 Mayıs 2021 05:07

    Şehit olarak telaffuz etmenizi takdir ediyorum. Müslümanlar düşman ateşi ile  hayatını kaybedince şehit olur.  Bu sadece Müslümanlara verilen özel bir makamdır. Allah bu dünyadan şehit olarak göçmeyi nasıp eylesin.  Tekrardan hassasiyetiniz için teşekkürler editör. 

  • HSN Akbük 13 Mayıs 2021 04:58

    Gazzemize Doğu Türkistan’dakiKardeşlerimize dünyada zülüm gören Müslüman din kardeşlerimize O Allah’ım sen onlara yardım et görünür görünmez ordunla Yardım et Allahım çok dua edelim Bu zalimliği yapanları da Allah’ım maddi ve manevi olarak çok büyük zararlara ve başa çıkamayacakları büyük belalara çarpmasını nasip et Allahım