E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAvrupa metal endüstrisinden yardım çağrısı---

Avrupa metal endüstrisinden yardım çağrısı

Avrupa metal endüstrisinden yardım çağrısı
24 Ocak 2023 - 13:02 borsagundem.com

Avrupa metal endüstrisi, ABD'nin yeşil enerji paketine karşı yardım çağrısında bulundu.

Önde gelen metal üreticileri, Avrupa Birliği'ni (AB), bloğun yeşil enerji geçişi için kritik olan hammaddelerin kontrolünü elinde tutmasına yardımcı olmak için mali destek sağlama konusunda Beyaz Saray'ın programını izlemeye çağırdı.

Glencore Plc, Boliden AB ve Aurubis AG gibi büyük Avrupalı üreticileri temsil eden Eurometaux, AB'yi ABD Başkanı Joe Biden'ın elektrikli araçlara ve yenilenebilir enerjiye yerli yatırımı teşvik etmek için milyarlarca dolarlık sübvansiyon içeren Enflasyon Azaltma Yasasından ilham almaya çağırdı.

AB liderleri, bazıları yerel şirketleri desteklemeye yardımcı olmak için Avrupa merkezli bir yaklaşım için baskı yaparken, tartışmalı ABD yasasına bir yanıtı görüşmek üzere önümüzdeki ay Brüksel'de bir araya gelecek. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 370 milyar dolarlık ABD planına rakip olmak için ekonomik üretiminin %2'si tutarında bir AB paketi çağrısında bulundu.

Eurometaux, Avrupa Komisyonu'na yazdığı bir mektupta, "ABD Enflasyon Azaltma Yasası, ayrımcı olsa da, proaktif bir temiz teknoloji sanayi politikasının nasıl görünebileceğini gösterdi. Biz Avrupa'da bunun örneğinden ilham almalı ve özellikle günümüzün enerji krizinde sektörlerimize daha fazla destek olmalıyız." dedi.

Avrupa metal sanayisi, AB'den yardım istedi

 

Biden, Enflasyonu Düşürme Yasası'nı imzaladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)