E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAvrupa metal sanayisi, AB'den yardım istedi---

Avrupa metal sanayisi, AB'den yardım istedi

Avrupa metal sanayisi, AB'den yardım istedi
18 Ocak 2022 - 09:32 borsagundem.com

Avrupa metal sanayisi, AB'den enerji geçişinin başarılmasında yardım istedi.

Sanayi Birliği Eurometaux, AB'nin politika yapıcılarından üye devletlerin, düşük karbonlu enerjiye geçiş için çok önemli olan metallerin tedarikini sağlamak amacıyla yerel alüminyum, çinko ve silikon üreticilerinin devlet yardımı ile desteklenmesini istedi.

Eurometaux, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'e yazdığı bir mektupta, "AB, toplamın yaklaşık %30'u olan 650.000 ton birincil alüminyum kapasitesini geçici olarak kaybetti. Avrupa'nın arz açığı, genellikle daha yüksek karbon ayak izi ile ithalatla kapatılmalıdır" dedi.

AB'nin alüminyum ve çinko döküm tesislerinin yarısından fazlasının kapasitesi düştü veya geçici olarak kapandı, rekor elektrik fiyatları ve sıkışık tedarik nedeniyle silikon üretimi kesildi. Sanayi birliğine göre sektörde daha fazla kesinti ve kapanış riski var.

Orta vadede Eurometaux, AB'nin karbonsuz elektrik için kurumsal enerji satın alma anlaşmalarını (PPA) destekleyen planları teşvik etmesini öneriyor.

Sıfır karbona geçişin maliyeti yatırımcıyı şaşırtacak

 

Avrupa’da karbon fiyatları 70 euro seviyesine yaklaştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)