E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAB Komisyonu, fonlardaki denetimi sıkılaştıracak---

AB Komisyonu, fonlardaki denetimi sıkılaştıracak

AB Komisyonu, fonlardaki denetimi sıkılaştıracak
08 Temmuz 2021 - 08:48 borsagundem.com

Times'ın haberine göre AB Komisyonu, Avrupa Birliği borsa yatırım fonu sektörünün rekabet gücünü artırmak amacıyla şeffaflığın artırılmasını ve piyasa verisinin maliyetinin düşürülmesini önerecek.

AB Komisyonu'nun menkul kıymet piyasaları biriminin başkanı Tilman Lüder yaptığı açıklamada, hisse senetlerinin farklı borsalarda, işlem platformlarındaki gerçek zamanlı fiyat ve hacim verilerini toplayacak ve bir arada verecek elektronik sistem "consolidated tape" geliştirmek için veri sağlayıcılar ile görüşmekte olduklarını vurguladı.

FT'ye konuşan Lüder, AB Komisyonu'nun elektronik veri toplama sisteminin "consolidated tape" beta versiyonunun 2023 yılında piyasaya verilebilir olmasını umduğunu ifade etti.

Bir konsorsiyumum bu elektronik sistemi sağlamasının en olası seçenek olduğunu belirten Lüder, konsorsiyumun oluşması için veri sağlayıcılara bu verileri sunanlar ve nihai kullanıcılar arasında bir konsensüs oluşması gerektiğini de vurguladı.

Günün önemli şirket haberleri 08/07/2021

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

Erbosan Boru ve Asuzu Otomotiv sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)