E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri5 yıldır zarar eden henüz üretim yapmamış şirket halka arz edilecek---

5 yıldır zarar eden henüz üretim yapmamış şirket halka arz edilecek

5 yıldır zarar eden henüz üretim yapmamış şirket halka arz edilecek
19 Kasım 2020 - 11:43 borsagundem.com

İngiliz elektrikli minibüs ve otobüs üreticisi, ABD’de 5,4 milyar dolar değerle halka arz edilecek. Yeşil araçlara olan ilgi büyüyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ekoloji dostu araçlar pazarı yükselirken, İngiliz elektrikli minibüs ve otobüs üreticisi ABD’de 5,4 milyar dolar değerle halka arz edilecek. Beş yıllık bir şirket olan Arrival, zarar ediyor ve henüz ilk aracını üretmedi. Şirket Nasdaq’ta bir “açık çek” yatırım fonu tarafından satın alınarak halka arz edilecek.

Arrival’ın merkez üssü Londra’da, fabrikası Bicester’da ve araştırma ve geliştime birimleri Reading ve Banbury’de. Bicester’daki fabrikanın üretime 2022’de başlaması planlanıyor ve şirketin Küresel Üretim Müdürü Mike Ableson’a göre, 200 ila 300 arasında kişiye istihdam sağlayacak. General Motors’un eski yöneticisi, benzer sayıda istihdam yaratabilecek bir başka tesis için de potansiyel olduğunu söyledi.

Bu hafta İngiliz hükümetinden yapılan açıklamada, fosil yakıtlarla çalışan yeni araçların satışının 2030’dan itibaren yasaklanacağı bildirildi. 

Arrival’ın 39 yaşındaki Başkanı Avinash Rugoobur, İngiltere’nin sıfır emisyonlu araç planlarıyla, dünyanın genelinden “oldukça ilerde” olduğunu söyledi. Açıklamasında, şirketin ülkede faaliyet göstermeye devam edeceğini ifade etti. Rugoobur, “Atlantik’in diğer kıyısı önemli çünkü orada büyük bir pazar var” dedi.
The Times’ın haberine göre, Ocak ayına kadar Arrival’la ilgili çok az şey biliniyordu. Ocak ayında şirket, Güney Kore’nin araç üreticileri Kia ve Hyundai’nin %3’lük hisse karşılığında, 100 milyon euroluk yatırım yaptığını açıkladı. Geçtiğimiz ay ise, ABD’nin varlık yönetimi devi Blackrock, şirkete, 3,3 milyar euro değerlemeyle, 118 milyon dolarlık yatırımda bulundu.

Rugoobur, “risk sermayesi alanında sıkça görülen, erken halka arz baskısını istemedik. Teknolojimizin olgunlaşmasını istedik” dedi. Arrival’dan dün yapılan açıklamada, şirketin 2023 yılında karlılık sağlamayı hedeflediği söylendi. Şirket ABD’nin kargo şirketi UPS’le 20,000 minibüs için yaptığı anlaşma da dahil olmak üzere, değeri toplamda 1,2 milyar dolar olan anlaşmalar imzaladı.

Arrival’ın altı ülkede 1,300 çalışanı bulunuyor. Şirket Rusya’nın eski Telekomünikasyon Bakanı, 42 yaşındaki girişimci Denis Sverdlov tarafından kuruldu. New York merkezli CIIG’in gerçekleştirdiği alımlar, şirkete 660 milyon dolarlık nakit sağlayacak ve bu şekilde “mini fabrikalarını” genişletebilecek. Şirket yılda 10,000 minibüs üretmeyi hedeflediğini açıkladı.

 

Halka arzdan caymanın bedeli ağır oldu!

 

ASELSAN 38.8 milyon dolarlık sözleşme imzaladı

 

Borsada volatilitenin yükselmesi bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir yorum20 Kasım 2020 10:30

    Aynısının biz de olmadığını söylemeyin!  Karsan var ya!  

  • Ali Osman20 Kasım 2020 09:52

    Elimizde 5 Yıldır Halkbank var de ne oluyor hep kar ediyor ama hep düşüyor bende burda olsa kesinlikle alırdım en azından kumarhane olmuş borsa 

  • Halil 20 Kasım 2020 09:24

    Burda olsa hemen alırdım. Kumar borsasıyız biz.

  • CHD19 Kasım 2020 15:22

    OGG de üretime başladığı gün ortakların %4erden %20sinin bist te halka açılarak isle m görmesi güzel olur ellerindede %15er hisseleri kalır sonuçta yatırdıklarını hisse satışından çıkarırlar %15 bunlara avanta kâr kalır bist te bi süre fırtına gibi eser.

  • Ahmet Saim Akyüz19 Kasım 2020 13:44

    Bu heberi bizim okuması lazım. Çünkü SPK mevzuatına göre cirosu ve karlılığı bulunmayan şirket açılamaz. SPK mevzuatındaki bu mantıksız olan yanlışlığın düzeltilmesi lazım. Bizde bir kasa ve ciro halka arz edilip batar.

  • Mucise Reis ;)19 Kasım 2020 12:06

    Türkiye dede halka arz olsun. Sonra bedelli sermaye arttırımına gitsin bizim yerli ve milli borsacılar bayılır, kapış kapış tavan yapar hisse 1 ayda rekor :D