E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada volatilitenin yükselmesi bekleniyor---

Borsada volatilitenin yükselmesi bekleniyor

Borsada volatilitenin yükselmesi bekleniyor
19 Kasım 2020 - 09:07 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne negatif eğilimle başlaması ve TCMB faiz kararına kadar pozitif seyrin genel olarak devam etmesi bekleniyor

Güne tepki alımlarıyla başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde dalgalı bir seyir izlerken bankacılık endeksi öncülüğünde bir gün önceki kayıplarını geri alarak günü % 2,78 yükselişle 1.294,72’den kapattı. Bankacılık endeksi günü %5,05 yükselişle pozitif ayrışma ile tamamladı. Aşı çalışmalarına ilişkin pozitif haber akışı devam ederken, yurtdışı borsalar gün içinde sınırlı pozitif seyir izlerken, BIST kapanışı sonrası ABD borsaları teşvik paketine ilişkin belirsizlik ve artan vaka sayıları sonrası tedbirlerin sıkılaştırılmasıyla satışlarla karşılaşarak günü düşüşle kapattı.

Yurtiçinde ise artan vaka sayıları sonrası açıklanan kısıtlayıcı tedbirlerin beklenen kadar sert olmaması nedeniyle BIST bir gün önceki kayıplarını geri alarak günü tamamladı. Gün içinde Cumhurbaşkanı’nın faizle ilgili açıklamalarıyla banka hisselerinde güçlü satışlar yaşansa da endeks hızla toparlanarak günü güçlü yükselişle kapatırken TL, günü yatay eğilimle tamamladı. Piyasaların gözü bugün yapılacak TCMB faiz kararında olacak. Genel beklenti TCMB’nin politika faizini yükselterek para politikasında sadeleşemeye gidilmesi yönünde oluşurken faiz artışının ortalama 475 baz puan seviyesi olacağı yönünde. Bu beklentiye yakın bir faiz artışı ve fonlamanın politika faizinden yapılarak para politikasında sadeleşme adımı atılması durumunda TL’de güçlenmenin, BIST’te ise bankacılık endeksi öncülüğünde yükselişin devam etmesi beklenir. Beklentilerden daha düşük bir faiz artışının ise TL varlıklarda güçlü satışlara neden olması beklenmektedir. TCMB faiz kararı ve sonrasında BIST’te volatilitenin yükselmesi beklenmektedir.

Yurtdışında ise ABD’de açıklanacak Philadelphia Fed endeksi, haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve ikinci el konut verileri takip edilecek. Zayıf veriler son dönemde güçlü performans gösteren borsalarda sınırlı da olsa kar satışlarına neden olabilir. CDS’ler günü 410 seviyelerinden kapatırken, VIX endeksi 23 seviyelerinden tamamladı. BIST kapanışına göre ABD vadeli endeksleri %1 üzeri satıcılı seyrederken, Almanya DAX vadeli endeksi %1’e yaklaşan düşüşle seyrediyor. Asya borsalarında Çin hariç genel olarak negatif seyir var. Endeksin güne negatif eğilimle başlaması ve TCMB faiz kararına kadar pozitif seyrin genel olarak devam etmesi beklenmektedir. Ancak TCMB faiz kararı sonrası BIST’te dalgalı bir seyir oluşabilir. 

Yurt içi piyasalar Merkez Bankası'na odaklandı

Borsada hafif satıcılı açılış bekleniyor

Piyasalar PPK kararını bekliyor

Yurt içi piyasalarda risk primi etkileri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)