E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisHalka arzdan caymanın bedeli ağır oldu!---

Halka arzdan caymanın bedeli ağır oldu!

Halka arzdan caymanın bedeli ağır oldu!
19 Kasım 2020 - 10:32 borsagundem.com

Halka arz anlaşmasından caymak isteyen e-ticaret sitesi Ozon, 1 milyarlık ceza ödemek zorunda kaldı

Rusya merkezli e-ticaret şirketi Ozon, imzaladığı sözleşmeden çekilmek için Sberbank’a 1 milyar ruble cayma bedeli ödeyecek. Ozon Holdings tarafından yapılan ve Borsa Komisyonu’na gönderilen açıklamaya göre, Rusya merkezli e-ticaret şirketi Ozon, yaz başında imzaladığı sözleşmeden çekilmek için Sberbank’a 1 milyar ruble ödeyecek.

Halka arz için yapılan anlaşmada, Sberbank’ın Ozon’a anlaşmayı feshedilmesi durumunda tazminat ödemesi gerektiğini bildirdi. Ozon ise Sberbank’a herhangi bir para ödeme zorunluluğunun olmadığını açıkladı. Ozon, eğer ki Sberbank’ın sözleşmesinin feshi için ödeme talep etmeye devam etmesi ve tarafların bu sorunu barışçıl bir şekilde çözememesi durumunda, konuyu yargıya taşıyacağını belirtti. 12 Kasım’da banka ve e- ticaret şirketi, sözleşmenin tüm şartlarından feragat edilmesini ve ayrıca herhangi bir sözleşme dışı iddianın bulunmamasını sağlayan dostane bir anlaşma yaptı. Interfax’ın haberine göre sözleşmede, “Ozon ve Sberbank herhangi bir ihlali kabul etmemiş olsalar da, uzlaşma çerçevesinde Ozon, Sberbank’a 1 milyar ruble para ödemeye kabul etti” maddesinin yer aldığı açıklandı.

Yabancıların en fazla alıp sattığı hisseler

Borsa İstanbul'da gözler 'Merkez'de

Beklentiler karşılanırsa TL varlıklar güçlü seyir ivme kazanabilir

Günün önemli şirket haberleri 19/11/2020

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)