E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem5 kişinin öldüğü otobüs yangınında şoförler tutuklandı---

5 kişinin öldüğü otobüs yangınında şoförler tutuklandı

5 kişinin öldüğü otobüs yangınında şoförler tutuklandı
03 Ağustos 2019 - 20:21 borsagundem.com

Balıkesir'de 5 kişinin öldüğü otobüs kazasında adliyeye sevk edilen 2 otobüs şoförü tutuklandı.

Balıkesir-Edremit kara yolu Gökçeyazı Mahallesi mevkisinde Kamil Koç firmasına ait 06 LK 794 plakalı yolcu otobüsünde dün çıkan yangınla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan araç sürücüsü N.D. (48) ve ikinci şoför H.H'nin (41) jandarma karakolundaki işlemleri tamamlandı. N.D. ve H.H. jandarma ekiplerince İvrindi Adliyesine sevk edildi. İki şoför çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Öte yandan olayda yaralananların hastanelerdeki tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

Balıkesir-Edremit kara yolu Gökçeyazı Mahallesi mevkisinde, Kamil Koç firmasına ait 06 LK 794 plakalı yolcu otobüsünde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıkmış, yangında 1'i çocuk 5 kişi yaşamını yitirmişti. 15 yolcunun yaralandığı yangında otobüsün şoförü N.D. ile ikinci şoför H.H. gözaltına alınmıştı.

Yangının kahve makinesinden çıktığı iddia edilmişti

Balıkesir’de Kamil Koç firmasına ait otobüsün arka kısmında yangın çıkmıştı. Alevler, kısa sürede, içinde 34 yolcusu ve 3 personeli bulunan aracı sardı ve yolcular kendilerini dışarı attı. İtfaiye, yangını söndürdü. Olayda 1’i çocuk, 5 kişi yaşamını yitirirken, 15 kişi de yaralanmıştı. Şoförün ve muavinin verdiği ifadede yangının kahve makinesinden çıktığı iddia edilmişti.

Otobüs şoförü: Büyük panik yaşandı

Otobüs sürücüsü N.D., yangının ardından yaptığı açıklamada, ”Aracımızın ekranında ‘yangın ışığı’ yandı. Otobüsü durdurup, kapıları açtım, yolculara aracı hemen boşaltmalarını söyledim. Kapılar açılınca alevler, otobüsü kaplamaya başladı. Alevler, çok hızlı şekilde otobüsü kapladı, büyük panik yaşandı” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ryu ken 04 Ağustos 2019 15:26

    Ölen öldüğü ile kalıyor arkadaş.. hükümetin umrunda mı 10 numara yağ mı kullanmış, elektrik kontak mı yapmış, kasten mi yanmış... Münferit olay geçti gitti.. Zaten fıtratında var bu otobüslerin yanması..

  • Bika04 Ağustos 2019 10:24

    Bilirkişi ve elektrik mühendisleri odası açıklama yapmalı, valinin elektrik kontağından çıktı demesi siyasidir. Geçmişte elektrik bağlantısı olmayan tarihi binalarda  çıkan  yangınlar  elektrik kontağı olarak açıklanmıştı. Şehirler arası çalışan otobüsleri yollarda keserek numune alıp yakıtlar incelenmeli.

  • As04 Ağustos 2019 05:50

    10 numara yağ kullanıliyosa bunun sorumlusu hükümettir dolar 7 lere cıktı petrol varıl 80 90dolara cıktı mazot 7 tl oldu hepsi dustu şimdi mazot aynı yerinde bu mazot paralarına tabi 10 numara yağ kullanirlar

  • ahmet ertürk03 Ağustos 2019 21:31

    bu kaçıncı otobüs yanması , neden kimse bu yangınlar için teknik inceleme yapmaz, daha kaç kişi ölecek.bu otobüslerde üretim hatası var. artık birisi dur desin. hata bulunup bütün otobüsler geri çağrılsın ...

  • luksu cok severiz ,otobuste kahve makinasi03 Ağustos 2019 21:20

    lukus hayat

  • Mustafa03 Ağustos 2019 20:51

    10 numara yağlada yangın büyüdü tabi onu niye söylemiyorsun arabayı durdurduysan kahve makinasıda bi noktada durmalıydı

  • Türkoğlutürk 04 Ağustos 2019 14:11

    Araçlarda kullanılan malzemelerin ateşe dayanıklı ve alevalma süresinin uzun olması şart

  • Cahil04 Ağustos 2019 03:20

    Ulan cahil herif ben bu firmada 20 ay çalıştım Host olarak bu firmada benzinler otobil ile alınıyor BP PO Aytemiz gibi istasyonlardan alınıyor Bakımları temsanın Mercedes’in servisinde yapılıyor 10 numara yağı Euro6 motora nasıl koyacaksın? Bu araçlar her ay denetlenir personel tarafından eksikleri varsa seferden çekilir puanı silinir ve cezai işlem uygulanır öyle bomboş cahilce konuşmak kolay bir iki kez otobüs seferi yaparak olayları çözüyprsun