E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa2021’de portföyünüz için 2 önemli adım---

2021’de portföyünüz için 2 önemli adım

2021’de portföyünüz için 2 önemli adım
28 Aralık 2020 - 12:18 borsagundem.com

2020 yılı birçok zorluk getirse de, yüksek volatiliteye rağmen hisse ve tahvil piyasalarında getiri sağlandı. 2021 yılında da zorluklar son bulmayacak ancak portföyünüzde gerekli düzenlemeleri yaparak riskten kaçınabilirsiniz

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

2020 yılı beraberinde birçok zorluk getirmiş olsa da hisse piyasalarında rekor getiriler sağlandı. Yüksek volatiliteye rağmen tahvil piyasaları da genel olarak iyi performans gösterdi. 2021’de bir önceki yılın tüm zorlukları bitmeyecek olsa da, piyasalarda yaşanabilecek her duruma karşı, risklere hazırlıklı olmanız için portföylerde yapılabilecek 2 düzenleme öne çıkıyor.

Uzun vadeli yatırımcılar odak noktalarını değiştirebilir

Dünya oldukça büyük ve küresel ekonomik toparlanma farklılık gösteriyor. Çin gibi bazı ülkeler, korona virüs sonrası toparlanma konusunda ABD’nin ilerisinde. Bu ABD hisselerine yatırım yapanlar için ileride daha fazla fırsat anlamına gelebilir. 

Uluslararası hisseler, son yıllarda genellikle ABD hisselerinin gerisinde kaldı. Ancak bazı ülkeler 2021 yılında daha hızlı toparlanma gösterebilir. Bunu aşı dağıtımı ve uygulamasındaki başarı gösterecek.

2020 yılında dev teknoloji şirketlerinin hisseleri oldukça iyi performans gösterdi. 2021 yılında ise, bu yıl yükseliş sinyalleri vermeye başlayan küçük sermayeli şirketlerin hisseleri öne çıkabilir. Özellikle de küçük sermayeli büyüme hisseleri. Bu hisseler genellikle, tüketicilerin evde kalmasından fayda sağlayan, küçük teknoloji şirketleri.

Forbes’un haberine göre, 2021 yılında bu trend devam edebilir. Küçük sermayeli büyüme hisseleri, genellikle resesyon sonrasında iyi performans gösterir. 

Ancak yatırımcılar 2021 yılında, bankalar ve enerji hisseleri gibi büyük değer hisselerine dönüş yaparsa, küçük sermayeli değer hisseleri, büyük sermayeli şirketlerin karşısında daha yüksek performans gösterebilir.

Portföy dağılımınızı gözden geçirin

ABD borsaları son on yıldır yükseliş gösteriyor. 2020 de ABD hisseleri için güçlü bir yıl oldu ve S&P 500 endeksi yıl başından bu yana %15 yükseliş gösterdi. ABD’nin yatırım yapmak için en iyi yer olduğunu söyleyen bir altın kural yok. Geçtiğimiz yıllarda, diğer ülke borsaları ABD borsalarının önüne geçmişti.

Buradaki güçlük, eğer birçok yatırımcının portföyünde olduğu gibi ABD hisselerinin fiyatı yükselirken, portföyünüzde kapladıkları alanın artıyor olma ihtimali. Yeni bir yıla girerken, portföyünüzü değerlendirmek için vakit ayırabilirsiniz. Bunun sonucunda, ABD hisselerine ayırdığınız alanın, diğerlerinden daha fazla olduğu ortaya çıkabilir.

Durum böyleyse, ABD hisselerinin bir bölümünü satarak, diğer varlıklardaki fonlara yönelmek, portföyünüzü dengelemek için faydalı olabilir. Böylelikle ABD piyasalarında yaşanacak olumsuzluklar karşısında, riskleri kontrol altına almak kolaylaşabilir.

2021’in yatırım dünyası için neler getireceği bilinmiyor. Akla gelmeyen birçok gelişme yaşanabilir. Ancak yeni yılın başlangıcını portföyünüzü yeniden dengelemek ve gözden geçirmek için kullanabilirsiniz. Riskten kaçınan yatırımcılar, portföylerinin küçük bir bölümünü, gözden düşmüş sektörlerdeki fırsatlara ayırmak isteyebilir.

Buffett’ın altın stratejisi krizden kurtaracak

 

Bitcoin rallisi neden hız kesmiyor?

 

Borsaya gelen yeni yatırımcılara önemli uyarı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)