E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin rallisi neden hız kesmiyor? ---

Bitcoin rallisi neden hız kesmiyor?

Bitcoin rallisi neden hız kesmiyor?
28 Aralık 2020 - 10:10 borsagundem.com

Bitcoin 28,000 dolar sınırını aştı ve kripto paranın piyasa değeri 500 milyar dolara yaklaştı. Bitcoin son yükselişinin ardından, Visa, Mastercard ya da Walmart gibi dev şirketlerden daha değerli hale geldi.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Birçok kişi piyasaya sürülüşünden bu yana Bitcoin’in geçici bir moda olduğunu savunuyor. Ancak Bitcoin son dönemde yükselişini sürdürerek 28,000 dolar seviyesini aştı ve kripto paradaki ralli son bulacak gibi görünmüyor.

Kripto paranın piyasa değeri ise son yükselişiyle birlikte 500 milyar dolara yaklaşarak, Visa, Mastercard ve Walmart gibi dev şirketlerin önüne geçti. Yalnızca 11 gün önce 20,000 dolar sınırını geçen Bitcoin, şimdi 30,000 sınırını zorluyor.

Kripto paranın hızlı yükselişi dikkat çekiciydi. Ya da risk konusundaki tutumlara göre, çılgın olarak da adlandırılabilir. 

Ancak yükselişin ardında bir mantık var. Korona virüs pandemisi sürecinde, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz oranlarını sıfıra yakın bir seviyeye indirmesi neticesinde zayıflayan dolar, yatırımcıları Bitcoin ve diğer kripto paralara yöneltti.

FED’in faiz indirimi ve düşük faiz seviyelerini uzun süre koruma kararı Bitcoin’i oldukça çekici kıldı. Dünyadaki Bitcoin miktarı sınırlı ve yatırımcılar, arz tükendiğinde dijital paranın değerinde yükselişten başka ihtimal olmadığına inanıyor.

Bitcoin’deki yükselen değerlemeye katkısı olan bir başka unsur da, büyük ve markalaşmış yatırımcıların kripto parayı büyük miktarlarda satın alması ve dev şirketlerin Bitcoin’i benimsemesi. Bu durum, kripto parayı bireysel yatırımcıların gözünde meşru ve çekici kılıyor. Örneğin BlackRock’ın üst düzey yöneticilerinden biri, son dönemde kripto paranın altının yerini alabileceğini açıkladı. Aynı zamanda Square ve PayPal gibi ödeme devleri de Bitcoin’i benimsedi.

Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıkarken, kripto para aracı şirketi Coinbase, halka arz olmaya hazırlandığını açıkladı. Yine de yakın zamanda kripto paralarda görülen yükseliş, ani artış sinyalleri de gösteriyor. Bunun nedeni yatırımcıların geride kalma korkusuyla, ralliye dahil olmak istemedi.

Örneğin, geçtiğimiz hafta Elon Musk Twitter üzerinden, Bitcoin’in rakibi Dogecoin’le ilgili alaycı bir paylaşımda bulundu. Bir kripto para parodisi olarak tasarlanan dijital para, Musk’ın Twitter üzerinden yaptığı açıklamanın ardından %20 yükseliş gösterdi.

Skybridge Capital’ın kurucusu Anthony Scaramucci Bitcoin’e büyük yatırım yaptı. Ancak Scaramucci bile, yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini söylüyor. Bu ayın ilk günlerinde CNN’e yapığı açıklamada, Bitcoin’in ortalama bir yatırımcının portföyüne sağlam bir katkı sunacağını söyledi. Ancak risklere karşı da dayanıklı olunması gerektiğini ifade etti.

Scaramucci, insanların Bitcoin’i benimsemeye başladığını ve henüz portföylerde yeterince yer edinemediği için büyüme gösterecek oldukça fazla alanı olduğunu söyledi. Yine de Bitcoin volatil bir varlık ve kripto paraya yapılan yatırımlar oldukça riskli. Scaramucci, “kripto parada bir düzeltme yakın ve bu düzeltmeler şiddetli olabilir” dedi.

Yatırım uzmanına göre, Bitcoin’de aniden %20 ila %50 oranında düşüş görülebilir. Scaramucci, “çok dikkatli olmalısınız” diyerek uyarıda bulundu. Ancak aynı zamanda da geçtiğimiz on yılda, Bitcoin’in istikrarlı ilerleyişine dikkat çekti.

Scaramucci, “Bitcoin’in en iyi günleri ufukta ancak volatilite göstermeye devam edecek ve bence insanlar buna hazırlıklı olmalı” dedi.

Yükseliş eğilimi kar satışlarıyla karşılaşabilir

 

Aşı ile salgın endişeleri gündemde yerini koruyor

 

Altın, teşvikle desteklendi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)