E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa2019'da iyi performans gösteren borsalar---

2019'da iyi performans gösteren borsalar

2019'da iyi performans gösteren borsalar
31 Aralık 2019 - 16:25 borsagundem.com

Avrupa'da 2019'un en iyi performans gösteren borsaları Yunanistan, Rusya ve İtalya oldu

Politik ve ekonomik belirsizliklerin damga vurduğu 2019 yılında Avrupa hisse senedi piyasalarında en iyi performansı İtalya, Rusya ve Yunanistan Borsaları gösterdi.

Bir zamanların 'hasta adamı' olarak anılan Yunanistan'da borsa bu sene % 43 yükselerek Avrupa'nın ve dünyanın en fazla değerlenen borsası oldu. Yunanistan'da bankacılık hisseleri de sert yükseldi, Piraeus Bank % 250'den fazla, National Bank of Greece % 171, Alpha Bank hisseleri ise % 71 oranında yükseldi.

JP Morgan Stratejisti Mike Bell Avrupa Merkez Bankası'nın yeni parasal genişlemesinin ülke için destekleyici olduğunu, yıl boyunca ülkeye ilişkin olumsuz haber akışı olmadığını belirtti.

Moskova borsası bu sene % 29 oranında yükseldi. Ülke Merkez Bankası Haziran'dan beri önemli ölçüde faiz indirimleri yaptı.

İtalya'da ise FTSE MIB Endeksi bu sene % 28 yükseldi. AJ Bell Yöneticisi Russ Mould, "Birçok yatırımcı Brexit, ticaret savaşları, zayıf koalisyon hükümetleri, artan borçluluk oranları gibi endişelerle Batı Avrupa borsalarından vazgeçti." değerlendirmesini yaptı.

CNBC

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • migros Allah bellani versin31 Aralık 2019 18:52

    3 kagitci hisse bütün hisseler yatırımcısına kazandırdı bu rezil etti gelde halinde iyi konus