E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlak"2017'de ev satışları hızlanacak"---

"2017'de ev satışları hızlanacak"

2017'de ev satışları hızlanacak
30 Aralık 2016 - 05:30 borsagundem.com

Özak GYO Başkanı Ahmet Akbalık, 2017’nin ikinci çeyreğinden itibaren gayrimenkulde talebin hızla satışa döneceğini söyledi. Akbalık, “TL’de, dolarda sular durulunca tasarrufu olan gayrimenkule yatıracak” dedi

Dünyanın 2016 yılında zor bir dönemden geçtiğini belirten Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, yeni yılda konutta fiyatların düşük seyrettikten sonra tavan yapacağını düşündüklerini dile getirdi. İstanbul’un değerini bulmadığını anlatan Akbalık, özellikle TL ve dolarda ‘suların durulmasıyla’ gayrimenkul talebinin çok hızlı satışa döneceğini dile getirdi. Akbalık, “Buradaki durulmayla mevduatı, tasarrufu olan insanlar gayrimenkule yatırım yapacak. Hızlı bir şekilde talep, satışa dönecek” dedi.

Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat’ın, İstanbul Kazlıçeşme’de Emlak Konut GYO işbirliğiyle hayata geçirdiği ‘Büyükyalı İstanbul’ projesinin örnek dairesinde gazetecilerle bir araya gelen Akbalık, mevcut projeler ve 2017 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özak GYO olarak her yılı büyüyerek kapattıklarını kaydeden Akbalık, yeni yılda da projelere devam edeceklerini, ağırlıklı İstanbul olmak üzere yatırım için de yeni arayışta olduklarını söyledi.

Akbalık, Zeytinburnu Belediyesi öncülüğünde çeşitli üniversitelerden öğretim üyeleri ile bağımsız araştırma şirketlerinin raporuna göre, Zeytinburnu’nun 5 yıl içinde değerini yüzde 112 artıracağı sonucuna ulaşıldığını hatırlattı.

‘Değerini katlar’

Buna göre, bölgenin özellikle alt yapı çalışmaları, mega ulaşım projeleriyle hızla değerlendiğini belirten Akbalık, “Büyükyalı İstanbul projemizden başlayıp, Ataköy, Yeşilköy’e kadar gidince bu hatta 4 yeni proje var. Bu anlamda başka arsa ise yok. O yüzden hızla değerleniyor. Tıpkı Boğaz hattı gibi” ifadelerini kullandı.

Özak GYO portföyünde bulunan yeni yerler için de hazırlıklar yaptıklarını anlatan Akbalık, ilk olarak Balmumcu’da rezidans ve otel konseptiyle hayata geçirecekleri proje için çalışacaklarını dile getirdi. Ahmet Akbalık, “Antalya’da havaalanına yakın bir noktada arazimiz var, karma bir proje olabilir. Kemerburgaz arazimizde konut projesi, Didim, Demre arazilerinde ise farklı konseptle turizm yatırımlarımız olabilir. Zamanlama için şu anda netleşen bir şey yok” diye konuştu.

‘Her tüketiciye özel çalıştık’

Büyükyalı projesinin eylül ayı sonunda yapılan lansmanında satışa çıkan 572 konutun yüzde 30’unu sattıklarını açıklayan Akbalık, metrekare fiyatlarının 13-26 bin lira arasında değiştiğini, büyük ve nitelikli dairelerin daha çok sattığını dile getirdi. Akbalık, proje tasarımı yapılırken her tüketici tipolojisine yönelik önemli ArGe çalışmaları yaptıklarını anlatarak, “Hangi aile hangi alanı nasıl kullanıyor hepsini araştırdık. Özellikle A, A+ segmentte ev alan sürekli bir tadilata girişiyor. Biz ise 4 farklı konsept geliştirdik. Evi alan istediğini seçiyor. Bu ölçekteki bir iş için çok ciddi bir kurgulama yaptık” diye konuştu.

Net brüt farkının da projelerinde ‘yok denecek kadar az’ olduğunu söyleyen Akbalık, “Yaşadığınız alan sizin. Bizim net dediğimiz süpürülebilir alan. Bu nedenle ne aldığınızı biliyorsunuz. Biz burada bir yaşam şekli satıyoruz. Proje içindeki tarihi alanlar kamuya açık. Çok büyük ve profesyonel bir kreşten çocuk kulüplerine, performans gösteri merkezinden yelkencilik kulübüne kadar her ayrıntıyı uyguluyoruz” dedi.

‘Teşvik bizi de kapsamalı’

Tekstil alanında da işlerinin büyüyerek devam ettiği bilgisini veren Akbalık, haziran ayında Malatya’da 35 milyon lira yatırımla yeni bir fabrika daha açtıklarını ifade etti. Türkiye toplam denim ihracatının yüzde 5’ini yaptıklarını belirten Akbalık, “Malatya’da iki tesis oldu. Şanlıurfa’nın en büyük istihdamını biz sağlıyoruz. Neyimiz varsa bu topraklara yatırıyoruz. Ortak bir refah olmazsa her şey zor. Biz bölgeye teşvik programlarından önce gittik. Yine yatırım yapıyoruz, yapacağız. Ama teşvik gelince beni bu kapsama dahil etmezlerse haksız rekabet olur. Bu anlamda bizim de faydalanmamız gerekir” dedi. (Milliylet / Duygu Erdoğan)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tespit Adamı31 Aralık 2016 15:03

    Ne olucak, ne olucak??? Siz ellerinizde mevcutları bir satabilin de sonra hayallere devam edersiniz.