E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem2 ilde izinsiz yürüyüşe müdahale: Gözaltılar var---

2 ilde izinsiz yürüyüşe müdahale: Gözaltılar var

2 ilde izinsiz yürüyüşe müdahale: Gözaltılar var
09 Ekim 2022 - 20:42 borsagundem.com

Diyarbakır ve Şanlıurfa'da, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılmasının yıl dönümünde aralarında HDP'li milletvekillerinin de bulunduğu grup izinsiz yürüyüş yapmak isteyince polis müdahale etti.


Diyarbakır ve Şanlıurfa'da, izinsiz yürüyüş yapan gruba polis müdahale etti, 64 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın 9 Ekim 1998´de Suriye´den çıkartılmasının yıl dönümünde aralarında HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Diyarbakır milletvekilleri Remziye Tosun, Dersim Dağ, İmam Taşçıer´in de olduğu grup, yürüyüş yapmak istedi.

59 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polis ekipleri tarafından Bağlar Emek Caddesi'nde izinsiz yürüyüş yapmak isteyen grubun önü kesildi. Uyarılara rağmen yürüyüş yapmakta ısrar eden gruba polis müdahale etti. Yaşanan arbede sonucu 59 kişi gözaltına alındı. Polis merkezine götürülen şüphelilerin işlemleri devam ediyor.

ŞANLIURFA'DA DA 5 GÖZALTI

Şanlıurfa'da ise, HDP öncülüğünde Topçu Meydanı'nda "Özgürlüğe Yürüyoruz" başlığı altında basın açıklaması yapıldı. Aralarında HDP milletvekillerinin de bulunduğu grup açıklama yaptıktan sonra parti binasına doğru yürüyüşe geçti. Öcalan lehine slogan atarak yürüyen gruba polis müdahale edince gerginlik çıktı.

Polis slogan atan 5 kişiyi gözaltına alarak sorgulamak üzere emniyete götürdü. Polis ekipleri HDP il binası önünde de önlemlerini artırdı.

İtalya'da büyük yürüyüş! işçilerden AB'ye çağrı

 

Van'da gösteri ve yürüyüşlere geçici yasak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • asena09 Ekim 2022 22:23

    bittiniz lan şerefsiz katiller neyin yürüyüşünü yapıyonuz çocuk katilleriiiii

  • baran09 Ekim 2022 21:00

    Böyle pislik bir yaratığın izinden gitmek nasıl bir angut kafanın eseri acep? Bu haydutbaşı en çok  Kürt cinayetlerinden sorumludur.  Zerre kadar insanlık bulunmayan bu hayvanatta ne bulurlar da peşinden giderler?  

  • baran10 Ekim 2022 08:27

    Bak bu yoruma dislike veren angut anladım derdini;  Sen kendine tecavüz ve sapıklıktan hoşlanıyorsun. Amerika denen haydut devlet  Kendi haydutluklarını fason  haydut devletçikler  ilave ederek Dünya yı karıştırmaya kaos ve karmaşaya devam etsin istiyor.    Yunanistan da sonuncusu Güney Rumları da buna dahil.  Bu durumda sizi bizim elimizden Amerika falan kurtaramaz.