E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa152 milyar doları yöneten yatırımcıdan boğa piyasası hamlesi---

152 milyar doları yöneten yatırımcıdan boğa piyasası hamlesi

152 milyar doları yöneten yatırımcıdan boğa piyasası hamlesi
11 Kasım 2021 - 13:19 borsagundem.com

Ünlü yatırım uzmanı Meghan Shue emtia varlıklarında satışa geçerek hisse senetlerine yöneldiklerini açıkladı. Shue enflasyon ve tedarik zinciri krizlerinin kısa vadeli olduğunu ve borsalarda yeni fırsatlar yarattığını düşünüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel borsalara ilişkin boğa piyasası hamlelerine bir yenisi eklendi. Yatırım danışmanlığı şirketi Wilmington Trust’ın Yatırım Stratejileri Başkanı Meghan Shue yatırım firmasının tarihi boyunca hisse senetlerine en fazla ağırlık verdiği dönemde olduğunu açıkladı.

152 milyar dolarlık varlığı yöneten Shue güçlü ekonomik toparlanma ve mevsimsel beklentiler sebebiyle söz konusu boğa piyasası hamlesini yaptıklarını söyledi. Yatırım uzmanı CNBC’deki röportajında, “Enflasyon ve tedarik zinciri sıkıntısı sebebiyle piyasalarda oluşan kısa vadeli bozulmalar ve kısa vadeli endişeler gerçek fırsatları yaratabilir. Biz tedarik zincirindeki bozulmaların tüketiciler ve benzeri durumdaki işletmeler için talebi yok etmediğini sadece ertelediğini düşünüyoruz. Özellikle şirketler raflarını yeniden doldurmasıyla ve stoklarını çok çok düşük seviyeden inşa etmesiyle birlikte kuyruk rüzgarını arkamıza alacağımız düşüncesindeyiz” dedi.

Shue ayrıca hisse senetlerinin güçlü sermaye harcamalarından yararlanmasını bekliyor.

Borsa uzmanı, “Sermaye harcamaları oldukça hızlı bir şekilde pandemi öncesi seviyelere geriledi. Ancak şirketlerin harcama yapması için hala çok talep ve ilgi görüyoruz. Şirketler, tedarik zincirlerini çeşitlendirmek ve istihdam sorunlarının bazılarını karşılamak için sermaye harcamalarına başvuracaklar” dedi.

Shue küresel borsalarda en büyük kazananların düşük sermayeli hisseler, ABD dışındaki gelişmiş ve gelişmekte olan piyasalardaki hisseler olacaklarını söyledi. Borsa uzmanı ABD’deki büyük sermayeli hisse senetlerininse bir miktar balon piyasası işaretleri verdiğini söyledi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre geçtiğimiz gün ABD’de otuz yılın en yüksek enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından S&P 500, Dow Jones ve Nasdaq endeksleri günü düşüşle kapattı. S&P 500 ve Dow Jones endeksleri tüm zamanların en yüksek seviyesinden yaklaşık %2 oranında uzakta. Nasdaq Endeksi’ninse rekor kapanış için %2,7 oranında yükselişe geçmesi gerekiyor.

ABD’deki enflasyonun geçici olduğuna inanan Shue, “Özkaynak tahsislerini potansiyel olarak artırmak için bir fırsat var" dedi.

Borsa uzmanı iki hafta önce firmanın emtia yatırımlarını azaltmasının sebebinin de aynı olduğunu belirtiyor. Shue, “Bu yılın büyük bir bölümünde emtia yatırımlarına fazlaca yöneldik ve harika bir ticaret oldu. Bu güçlü seviyeden satış yapmak ve tahsislerimizi bir miktar da olsa azaltmak için doğru zaman olduğunu hissettik” dedi.

Shue emtia varlıklarını enflasyon risklerine karşı koruma amacıyla tutuyordu.

Emtialar yara alabilir

Shue yatırım stratejisindeki değişimi açıklarken, “Emtialar rnflasyon yükselirken çok iyidirler. Ancak eğer bu yükselen seviyelerde kalırsanız ya da bu seviyeden yatırımları artırırsanız emtialar gerçekten can yakabilir” dedi.

Yatırım uzmanı şimdilik emtia satışlarından elde ettiği kârın üzerinde oturuyor. Planıysa piyasalardaki dalgalanmalardan faydalanmak yönünde. Shue, “Nakit seviyelerimizi taktiksel nakit olarak adlandırdığımız seviyenin bir miktar üzerinde tutuyoruz. Ortaya çıkan fırsatları gördükçe bu varlıkları yatırıma yönlendirmek konusunda gerçekten umutluyuz” ifadelerine yer verdi.

Kur ve enflasyon baskısı endekse işlemiyor

 

Yatırımlarınızı 10 yılda üçe katlayacak 3 alan

 

ABD’de enflasyon altını rekora taşıyabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)