E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımlarınızı 10 yılda üçe katlayacak 3 alan---

Yatırımlarınızı 10 yılda üçe katlayacak 3 alan

Yatırımlarınızı 10 yılda üçe katlayacak 3 alan
11 Kasım 2021 - 12:38 borsagundem.com

Yatırımlarınızın 10 yıl içerisinde üç kat getiri sağlaması kolay ulaşılır bir hedef olmasa da, doğru seçimler ve doğru piyasa ortamıyla imkansız değil. Bu hedef için borsa yatırım fonları ile büyüme potansiyeli bulunan sektörler oldukça uygun yatırımlar.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Doğru hisse seçimi, doğru piyasa ortamı ve bir miktar şansla yatırımlarınız 10 yıl içinde üçe katlanabilir. S&P 500’ün son 10 yılda sağladığı getiri oranı %258 oldu. Ancak birçoğumuz her hisseye yatırım yapabilecek gelire sahip değiliz. Bu aynı zamanda bir portföy oluşturmak için ideal bir yöntem de değil. Bunun yerine hedeflerinize ulaşmanızda yardımcı olacak birkaç kilit yatırım seçmeniz daha uygun.

Forbes’un haberine göre yatırımlarınızın 10 yıl içerisinde üçe katlanması için yıllık getiri oranınızın en az %12 olması gerekiyor. Bu küçük bir rakam olmasa da, ulaşılamayacak bir hedef değil. İşte gelecek 10 yılda yatırımlarınızı üçe katlama potansiyeline sahip 3 alan.

1. Borsa yatırımları: “Güvenli liman” yatırımı

Geçmişteki performanslar gelecekteki getirileri garanti etmese de, geçmişe bakıldığında borsaların zaman içinde de olsa, daima iyi performans gösterdiği görülüyor. Bu nedenle yatırım yapmak için “güvenli” bir alan arayan ve yüksek getiri hedefleyenler, endeksleri takip eden bir fona yatırım yapmakla başlayabilir. Buradaki kilit unsur ise doğru borsa yatırım fonunu (ETF) bulmak.

Hisselere yatırım yapmaktansa, bir endeksi takip eden bir fonun birkaç hissesini alabilirsiniz. Düşük işlem ücretleri ve otomatik temettü yatırımı givi özellikleri olan bazı fonlar ise uzun vadede yüksek getiri hedefine ulaşma konusunda başarıyı getirebilir. Örneğin Vanguard S&P 500 ETF’si son 11 yılda 105,78 dolardan 422,16 dolara yükseldi. Bu da %299 yükseliş anlamına geliyor. Yıllık getirisi ise %14,8. Bu ETF ABD’de bulunan en büyük 500 şirketi izlediği için hem çeşitlilik sağlanmış oluyor hem de istikrarı beraberinde getiriyor.

Daha spesifik ve daha riskli bir yaklaşım arayanlar ise örneğin Invesco’nun teknoloji ağırlıklı fonu benzeri fonlara yatırım yapabilirler. Invesco QQQ Trust Series 1 ETF Nasdaq endeksindeki finans dışı şirketlerin bazılarını takip ediyor. Yüksek likidite ve kapsamlı teknoloji yatırımıyla fon son 10 yılda 58,94 dolardan 374,10 dolara yükseldi ve %535 getiri sağladı.

2. Üyelik sistemi ve medya sektörü: Üye büyümesi

Netflix uygun üyelik ücreti sayesinde oldukça yaygın kullanılan bir hizmet. Netflix Originals adı altında çekilen dizi ve filmler ise üye büyümesini destekliyor. Ancak yatırımcılar, ABD ve Kanada’da ikinci çeyrekte yeni üyeliklerin yavaşlaması nedeniyle şirketin geleceğine şüpheyle yaklaştı. 2021’in ilk altı ayında dev şirket yalnızca 5,5 milyon yeni üye kazandı. Ancak Netflix’in son çeyrek bilançosu sağlam gelirler ve beklenenin üzerinde üye büyümesine işaret etti.

borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre şirket son çeyrekte 4,4 milyon yeni üye aldı. Bu üyeliklerin ise yalnızca 700 bini ABD ve Kanada’da bulunuyor. Bu da şirketin ulusal sınırlarının dışında da büyüdüğüne işaret ediyor. Önümüzdeki çeyrekte Netflix 8,5 milyon yeni üyelik bekliyor. Araştırma şirketi MoffettNathanson’ın projeksiyonlarına göre medya devi 2025 yılında 360 milyon üye sayısını aşabilir. Bu ve benzeri platformlar oldukça parlak geleceğe sahip ve büyük potansiyel taşıyor. Şirketin hisseleri şimdiden yıllık yaklaşık %44 getiri sağlıyor.

3. Finansın geleceği: PayPal

PayPal 2015 yılından bu yana, bir finans devi haline gelerek %492 yükseliş gösterdi. Genç bir şirket olarak PayPal’ın yükseliş için büyük bir potansiyeli var. Özellikle de şirketin %15’lik faaliyet karı dikkat çekici.

Yalnızca 2020 yılında şirket 5 milyar dolarlık nakit akışı ve kullanıcı başına 41 işlem bildirdi. Bu da PayPal’ın gücünü gösteriyor. Şirketin en son bilanço açıklamasında 13,3 milyon yeni hesap açıldığı ve 416 milyon aktif kullanıcısı olduğu söylendi. Şirket 2021 yılında toplam gelir büyümesinin de %18 olacağını tahmin ediyor. Fintek devi, şimdi al sonra öde gibi yeni ödeme trendlerinde de büyümeyi hedefliyor. Şirketin kripto para piyasasındaki girişimleri de karlılık getirdi.

PayPal platformundan kripto para alım satımı yapılabiliyor. Yan şirketi Venmo ise yakın zamanda kredi kartlarına kripto para ödül özelliği getirdi. 2022 yılında Amazon müşterileri Venmo Pay’i kullanmaya başlayacak. Özellikle de dijital ödeme metodlarında uzmanlaşan şirketler, uzun vadede yatırımcılarına getiri sağlayacak.

Dolar neden yükseliyor?

 

ABD'de enflasyon endişeleri artırdı

 

ABD’de enflasyon altını rekora taşıyabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)