E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem140 saat sonra 7 aylık Hamza bebek enkazdan kurtarıldı!---

140 saat sonra 7 aylık Hamza bebek enkazdan kurtarıldı!

140 saat sonra 7 aylık Hamza bebek enkazdan kurtarıldı!
12 Şubat 2023 - 09:00 borsagundem.com

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Hatay'ın Antakya ilçesinde, enkaz altında kalan 7 aylık Hamza bebek, 140 saat sonra kurtarıldı.


Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan deprem bölgesindeki arama- kurtarma çalışmaları sürdürülüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı ekipler, Kışla Saray Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi’nde yıkılan bir binada çalışma yaptı. Enkazın içerisine giren bir itfaiyeci, ağlayan bir bebeğin sesini duydu.

Enkaz altında kaldığı tespit edilen 7 aylık Hamza bebek, ekiplerin çalışması sonucu, depremden 140 saat sonra sağ olarak çıkarıldı. Hamza bebek, ambulansa alınarak tedavisi için hastaneye götürüldü.

MELTEM ÖĞRETMEN ENKAZDAN 142 SAAT SONRA KURTULDU

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en ağır şekilde etkilenen Hatay'da kurtarma çalışmaları sürüyor. 32 yaşındaki Meltem öğretmen enkazdan 142 saat sonra sağ çıkarılırken, genç öğretmenin kendisini kurtaran ekiplerden ilk isteğinin çay olduğu öğrenildi.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6'lık depremler Hatay'da büyük yıkıma neden oldu. Kentin büyük bölümü adeta enkaza dönerken, arama kurtarma çalışmaları günlerdir devam ediyor. Zaman ilerledikçe enkaz altından çıkarılan her nefes hem ekipler hem de Türkiye için büyük umut olurken, depremin 142'nci saatinde yüzleri gülümseten bir an daha yaşandı.

Arama kurtarma çalışmalarının 6'ncı gününün son saatlerine girilirken, Hatay’ın merkez Antakya ilçesinden bir sevindirici haber daha geldi. Ekinci Mahallesi İnönü Caddesi numara 128 adresinde bulunan 8 katlı Alya Uçar Apartmanı'nın enkazında yürütülen çalışmalarda, 32 yaşındaki Meltem öğretmen sağ olarak kurtarıldı.

Ses gelmesi üzerine kamu kurumlarının, madencilerin ve gönüllülerin katıldığı çalışmayla kurtarılan öğretmen, 142 saat sonra enkazdan çıkarılarak hastaneye sevk edildi.

Meltem öğretmenin kurtarılma anlarına şahitlik eden Konyalı gönüllü İsa Demir, “Konya’dan gelip gönüllü olarak arama kurtarma çalışmalarına katıldık. Daha önce 2-3 bölgede çalışmıştık, son olarak buraya geldik. Ses geldiği ihbarı üzerine hareketli dakikalar yaşandı. Sesi gayet iyi geliyordu. Madenci arkadaşlar, duvarı delerek kendisine ulaştığında ilk isteği çay oldu. Bilinci yerinde ve sağlık durumu gayet iyiydi” dedi.

138 saat sonra anne, baba ve oğul kurtarıldı

 

Bakan Kurum hasar tespit çalışmalarındaki son durumu paylaştı

 

136'ncı saatte iki yeni mucize

 

BAE arama kurtarma ekipleri 8 kişiyi enkazdan çıkardı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)