E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazin130 yaşında sandığa gitti---

130 yaşında sandığa gitti

130 yaşında sandığa gitti
11 Ağustos 2014 - 00:43 borsagundem.com

Siirt'te oy kullanan Mehmet Esen, kayıtlara göre tam 130 yaşında. Esen, 2. Abdülhamit'in kurduğu Hamidiye Alayı'nda görev yapmış

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanan vatandaşlardan biri de nüfus kayıtlarına göre 130 yaşında olan Siirtli Mehmet Esen'di.

Osmanlı Padişahı 2'nci Abdülhamit'in kurduğu Osmanlı birliği olan Hamidiye Alayı'nda görev yapan Esen de bu seçimlerde oy kullandı.

Eruh ilçesine bağlı Gedikaşar köyünde yaşayan, nüfus kayıtlarında 24 Mayıs 1329 doğumlu olarak görünen, 6 çocuk ile 10'larca torun ve torunun torununa sahip Esen, ilerlemiş yaşına rağmen sandık başına gitti.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda oyunu kullanan Hamidiye Alayı'nın asırlık neferi Esen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de cumhurbaşkanının ilkkez halk tarafından seçiliyor olmasının sevincini yaşadığını belirtti.



"Bu seçimin demokratik gelişmelere vesile olmasını temenni ediyorum" diyen Esen, seçimin herkese hayırlı olmasını diledi. Esen, çözüm sürecinin önemine değinerek, şöyle dedi:

"Türkler ve Kürtler aynı kavimden geliyor ve kardeşler. Aslen Kürt'üm. Vatanım Türkiye'dir. Türklerin ve Kürtlerin kardeşliği sağlanırsa o zaman Türkiye tüm İslam dünyasına öncülük yapar. Aralarına ekilen nifak tohumları yüzünden birbirlerinden ayrılmaya çalışılan Kürtler ve Türklerin şimdi bir olma zamanı. Artık millet oyunlara gelmemeli ve geleceği için oyunu kullanmalıdır. Bu birliğin sağlanması Türkiye'nin yeniden doğuşu olacaktır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALP11 Ağustos 2014 15:46

    nüfus kayıtlarına ve yeni takvime göre dedemizin doğum tarihi 1913 oluyor, 20 yaşında askere gitse 1933 olur, bu da cumhuriyetin kuruluşundan sonrasına tekabül eder, ve yine nüfus kayıtlarına göre (girilen doğum tarihine göre) 101 yaşında oluyor.

  • doğru11 Ağustos 2014 02:13

    evet bu adam türkçe bilmez kürtçe bilir ve hamidiye alayların askeriydi zaten hamidiye alaylara kürtlerden olşak bir alaydı