E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlak12 bin liraya ev sahibi olmak mümkün!---

12 bin liraya ev sahibi olmak mümkün!

12 bin liraya ev sahibi olmak mümkün!
09 Ekim 2013 - 10:59 borsagundem.com

Moskova'da bir emlak ajansı, başkentte santimetrekare ile konut satmaya başladı

6-9 bin dolara (12-18 bin lira), tek odalı evlerde yaklaşık 30 santimetrekarelik alanlar satışa çıkarıldı. Haberi veren m24.ru, “500 bin rubleye, kentin tarihi merkezinde bir evde 100 santimetre karelik alana sahip olmak mümkün” diye yazdı.
İKAMET KAYDI YAPTIRILABİLİR Mİ?
Moskva FM'e konuşan Moskova Hukukçular Birliği üyesi Aleksandr Tolmaçov, “Bu satışlar yasal sayılabilir, ancak 'mini ev sahipleri', ikamet adresi talep edemez” dedi. Moskovalife'de yer alan habere göre mülklerde sahip olunan pay ile ilgili bir sınırlandırma olmadığını söyleyen hukukçu, “Ancak 5 metreden küçük bir alan için ikamet kaydı yaptırılamaz. Mülk sahibi olabilirsiniz, ancak ikamet alamazsınız” diye konuştu. Öte yandan böyle bir yatırım yapılan hesaplamalara göre dünyanın en pahalı gayrimenkul yatırımı olacak. Ortalama 100 metrekarelik bir dairenin toplam fiyatı santimetrekare başına 300 dolardan 300 milyon dolara denk geliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)