E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem1071 akademisyenden AYM kararına karşı bildiri---

1071 akademisyenden AYM kararına karşı bildiri

1071 akademisyenden AYM kararına karşı bildiri
29 Temmuz 2019 - 23:16 borsagundem.com

AYM'nin "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" metnine imza atan akademisyenler hakkında "hak ihlali" kararı vermesine ilişkin 1071 akademisyen karşı bildiri imzaladı

Anayasa Mahkemesinin (AYM), "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" metnine imza atan 10 akademisyenin "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan cezalandırıldıkları gerekçesiyle yaptıkları bireysel başvuruda "hak ihlali" kararı vermesine ilişkin 1071 akademisyen karşı bildiri imzaladı.

Karara tepki gösteren 1071 akademisyen tarafından imzalanan bildiride, “AYM’nin skandal bir karara imza attığı” belirtildi. Söz konusu kararın, şehit ve gazilerin hatırasını zedelediği ve vicdanları yaraladığı ifade edilen bildiride, şunlar kaydedildi:

“Terörle mücadele ettiği için devleti suçlayan açıklamalar yapmak dünyanın hiçbir ülkesinde ifade özgürlüğü olarak değerlendirilmez. Bu kararın, terör örgütlerine karşı etkin operasyonların gerçekleştirildiği bir dönemde alınması ise ayrıca dikkat çekicidir. Bildiride imzası bulunan biz 1071 akademisyen, terörle mücadeleyi sekteye uğratmayı ve ülkemizi karalamayı amaçlayan her türlü kurum, organizasyon ve inisiyatifin karşısında olduğumuzu ve olmaya devam edeceğimizi beyan ediyoruz. Türk milleti adına karar vermekle yetkili kılınan Anayasa Mahkemesinin kararlarının adalete ve kamu vicdanına aykırı olmaması gerektiğine inanıyor, bu yanlış kararda imzası bulunanları kınıyoruz.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR30 Temmuz 2019 11:49

    SÖZKONUSU vatansa ötesini salla! PKK-FETÖ'nün savunulmasının cezası İDAM OLMALI! Hele hele akademisyenlerce TERÖRÜN ÖVÜLMESİ, TERÖRİSTİN SEVİLMESİ KAHPELİKTİR!.. Onları devletim DERHAL OKULLARINDAN AFOROZ ET!..

  • Ahmet30 Temmuz 2019 10:17

    Fikir beyan etmek terör eylemi olamaz. AYM nin bu haklı ve doğru tesbitine sözde bilim adamlarının karşı bildiri ile cevap vermeleri yalakalık dışında nedir ki?

  • mehmet yılmaz30 Temmuz 2019 09:52

    mesut yılmaz 28 şubatta 6.sınıfta okuyan BAŞÖRTÜLÜ  kız çocuklarını okuldan atılırken  BABALARI  ANNELERİ ACI çekerken kumar oynuyordu.İLAHİ ADALET DEVREYE girince EVLAT ACISINI yaşadı sevindimmi HAYIR.ŞEHİTLERİMİZİN  AİLELERİ VE TÜRK MİLLETİ ACI çekerken bu teröristsever akademisyen ve onlara  AYM de imza atanlara İLAHİ ADALET  İLE ÇOK ACI ÇEKECEKLER.benim GAYRETULLAHTAN bu konuda zerre kadar ŞÜPHEM YOK.ÇOK YAZIK OLACAK.

  • Kızgın vatansever.30 Temmuz 2019 08:46

    Teröru tutmak sedece bizi. Ülkede serbest Allah hepinizin belasını versin.

  • Özgür düşünce29 Temmuz 2019 23:48

    1071 kim dayatmış bunlara? Bilim adamının özgür olmadığı, fikirlerinden ötürü hapse atıldığı bir ülkede bilim ilerleyemez ve ülke gelişemez, böyle bir ülkede kendini bilim adamı sanan insanlar çıkıp, bilim yerine siyasetçiye hizmet etmeye başlar,

  • Teröristlerr30 Temmuz 2019 01:20

    Neye özgür düşünce fikir teröristleri savunmak mı? Dağdaki itleri savunan insanın bilime pek faydası olmaz terörün şaklabanlığı yapandan da bilim adamı olmaz onların özgür düşüncesi değil bağnaz teröristler olduğu için hapise girdiler

  • Aa29 Temmuz 2019 23:40

    amaçları iktidara yaranmak olan yandaş akademisyenlerin umrunda mı hak ihlalleri,