Ana SayfaPiyasaYıl sonu rallisi yeniden başlar mı?---

Yıl sonu rallisi yeniden başlar mı?

1 / 7
Yıl sonu rallisi yeniden başlar mı?
02 Ekim 2013 - 17:44 www.borsagundem.com

Dalgalı seyrini 73.500-80.000 bandında sürdüren endeksin, ekim ayında başlayacak bir geleneksel yıl sonu rallisi yapabileceğini bekleyen uzmanlar kadar temkinli olunması gerektiğini ifade edenler de var. Özellikle bu dönemde FED politikaları ie döviz kuru piyasalar üzerinde etkili olacak. Yatırım yaparken bunlara dikkat etmekte fayda var. Yine yabancıların alım yaptığı hisselerin de izlenebileceği kaydediliyor.
Endekste 73.500-80.000 arası dalgalı seyir yine devam ediyor. Borsa İstanbul (BİST), önceki haftalarda 80.000 seviyesine dayanmıştı ancak geçen hafta itibariyle 75.000 seviyelerinin altına geri dönüş yaptı. Dünya piyasalarından olumsuz ayrışmaya devam eden BİST, Türk Lirası'ndaki zayıflama ve tahvil faizlerindeki artış ile birlikte gelişmekte olan ülkelere göre daha sert düşüş gösteriyor. Gözler ise yükseliş için  FED'in tahvil alımını azaltmasını beklemeyen uzmanlar, bu nedenle yükseliş hedeflerini 80.000'in üzerine koyarken, aksini düşünenler ise yukarı harekete daha temkinli yaklaşıyor.
Ralli olmasa bile yukarı hareket bekleyenlerin en çok dikkat çektikleri noktalar, FED'in parasal genişlemede yavaşlamaya hemen gitmemesi beklentisi, yabancı alımları ve BİST'in rakip borsalara göre yüzde 20 daha iskontolu olması.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)