Ana SayfaPiyasaYıl sonu rallisi yeniden başlar mı?---

Yıl sonu rallisi yeniden başlar mı?

3 / 7
Yıl sonu rallisi yeniden başlar mı?
02 Ekim 2013 - 17:44 www.borsagundem.com

YIL SONU RALLİ BEKLENTİSİ
Ralli beklentisinde olan Yeliz Karabulut'a göre FED, 2013 yılında bir parasal genişlemenin azaltılması yönünde açıklama yapsa bile bu fiyatlandığı içim ilk etapta sert etkiler olsa da sonradan etkisi sınırlı kalabilir. Bu nedenler ışığında BİST tarafında pozitif eğilimin artmasını ve 85.000 seviyesini test etmesini bekliyor.
Destek Menkul Araştırma Müdürü Erdoğan Turan'ın ana senaryosunu ise FED'in en azından borç tavanı meselesi kazasız sonuçlanana kadar ve o dönemde oluşabilecek negatif etkileri izleyerek hamle yapacağı beklentisi oluşturuyor. Turan, ABD tarafında ekonomik verilerin çok da tatmin edici olmayan seyrini devam ettireceğini de senaryoya ekliyor.
Erdoğan Turan, ''Bu koşullar gerçekleşirse gelen her veri, her açıklama ile piyasalarda dalgalanma yaşansa da iç piyasada kırılma yaşanmayabilir. Bu durumu  mutlak sona giderken kazanılan zaman olarak değerlendirebiliriz. Merkez Bankası Başkanı'nın ifade ettiği gibi dolar /TL kurunda da 1,92-1,95 aralığında kalabilirsek endeks yıl sonunu 80.000 civarında kapatabilir'' diyor.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)