Ana SayfaPiyasaYabancılar ne zaman yeniden alıma geçer?---

Yabancılar ne zaman yeniden alıma geçer?

3 / 4
Yabancılar ne zaman yeniden alıma geçer?
20 Kasım 2017 - 12:13 www.borsagundem.com

"YABANCI YATIRIMCILAR TCMB'DEN HAMLE BEKLİYOR"

Ünlü & Co Araştırma Bölümü Direktörü/Dr. Vedat Mizrahi

CAZİP AMA YETERLİ DEĞİL: Enflasyondaki bozulma, yüksek cari açık ve TL’deki değer kaybı, yatırımcıları tedirgin ettiği için hisse senedi piyasalarından çıkışlara şahit olduk. Yabancı yatırımcılar fiyat kazanç (F/K) çarpanlarına göre Türkiye hisse senedi piyasasını cazip buluyor. Ancak, tekrar alıma geçmeden önce TCMB'nin enflasyonu ve kuru kontrol altına alacak hamleler yapmasını da bekliyor.

RUSYAYA FON AKTARIMI: GOÜ piyasalarından büyük para çıkışı yok. Ancak öyle bir süreçte, Türkiye bundan en negatif yönde etkilenecek ülkelerden biri olacak. Çünkü cari açığın önemli kısmı portföy yatırımlarıyla finanse ediliyor. Son dönemde Türkiye'den Rusya'ya fon aktarımı yaşanıyor. Petrol fiyatlarındaki yükseliş ve Rusya'da faizlerin düşüş trendiyle, yatırımcılar Rusya ağırlıklarını artırıyor.

ALIM İÇİN UYGUN: MSCI GOÜ Endeksi'ne göre yüzde 40'a yakın Iskontoyla işlem gören Türk hisse senetleri, yukarı yükseliş potansiyeli taşıyor. Bir yıl vadeli hedef fiyatları baz alarak hesapladığımız 12 aylık BİST-100 hedefimiz 120.000. Uzun vadeli pozisyon için mevcut seviyelerin alım için uygun olduğunu düşünüyoruz. Ancak kısa vadede volatilite yüksek olabilir. FED kararları ve jeopolitik gelişmelerin ışığında endeks bir miktar geri çekilebilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)