Ana SayfaPiyasaYatırımcı Flap ve Bolu Çimento’yu sordu---

Yatırımcı Flap ve Bolu Çimento’yu sordu

2 / 2
Yatırımcı Flap ve Bolu  Çimento’yu sordu
28 Temmuz 2015 - 10:16 www.borsagundem.com

ALIM İÇİN UYGUN SEVİYEDE

 

SORU (2) -  Yaklaşık üç aydan beridir Bolu Çimento’yu elimde tutuyorum. Yaptığım incelemelerde kârlılığı sürekli artan temettü verme potansiyeli yüksek bir hisse. Sizce tutmaya devam etmek lazım mı?

Doğan Ay

CEVAP - Bolu Çimento gerçekleştirdiği çıkışın ardından 27 Ocak 2014 günü en yüksek 6,25 TL’yi test etti ve sonrasında kademeli bir şekilde geriledi. Hisse şimdilerde 4,70 TL’nin üstünde tutunmaya çalışıyor.

Şirketin mali yapısına bakıldığında ise her yıl düzenli olarak kârını artırdığı gözleniyor. Son açıkladığı üç aylık bilançosunda da kârdaki artış sürüyor. Ancak satış gelirlerindeki düşüşten kaynaklı esas faaliyet kârında gerileme söz konusu. Bununla birlikte yatırım faaliyetlerinden elde ettiği gelirle dönem sonunda bir yıl önceki rakamın üstüne çıkmayı başardı. Uzmanlar bu yıl sektörde daralma bekliyor. Bu beklentinin gerçekleşmesi halinde Bolu Çimento’nun gelirlerinin de olumsuz yönde etkilenmesi şaşırtıcı olmayacaktır. Tüm bunlardan ayrı olarak firmanın kârlılığındaki olumluluk temettü dağıtımına da olumlu yönde yansıyor. Geçtiğimiz yıl hariç 2006 yılından bu yana sürekli kâr payı veren bir yapıya sahip bulunuyor.

Hissenin fiyat kazanç oranına baktığımızda da son dört çeyrek bilanço verilerine göre 6,73 gibi oldukça makul bir seviyede bulunduğunu  görüyoruz. Sektör ortalaması ise 12,87. Hissenin halka açık kısmın ise yüzde 14,13’i yabancı yatırımcıların elinde bulunuyor. Söz konusu pay yılın ilk günlerinde yüzde 15,21 seviyesindeydi. Görülen bir miktar satış yaşansa da payların önemli ölçüde korunduğu yönünde.

Hissenin geldiği seviye itibarıyla uzun vadeli pozisyona uygun hale geldiğini söylemek yanlış olmaz.   

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)