Ana SayfaPiyasaVestel Beyaz Eşya ve Egeli&Co Yatırım Holding sorusu---

Vestel Beyaz Eşya ve Egeli&Co Yatırım Holding sorusu

2 / 2
Vestel Beyaz Eşya ve Egeli&Co Yatırım Holding sorusu
16 Ağustos 2018 - 08:19 www.borsagundem.com

ZARAR ÜRETEN FİRMAYA UMUT BAĞLANMAZ

SORU (2) - Borsada EGCYH alanlar korunmasız. Ağlayanın malı, parası gülene yarar getirmez. Borsada şirketlerin bilançosu kar ve zarar durumları ciddi anlamda ilgili kuruluşlarca araştırılmıyor? 

Murat Emre Şanlıoğlu

CEVAP - İster borsada isterse başka bir alanda olsun yatırımcılar girişimde bulunurken öncelikle kendilerinin araştırmada bulunması gerektiğini unutmamalı. Kamu otoriteleri genel olarak piyasaların sağlıklı bir şekilde işleyişini temin ederler. Bunun dışında gerçekleştirilecek yatırımdan kazanç elde etme garantisi vermeleri düşünülmemeli. Dahası yapılan işlemin sonucunda kar veya zarar yatırımcının kendi kararlarına bağlı olarak gerçekleşecektir. Zaten aksi durum sistemin ruhuna aykırıdır. Bu itibarla borsada bir firmaya ait hisse senedi alınırken bunun getiri sağlayıp sağlamayacağına dair karara son noktada yatırımcının kendisi karar vermeli. Eğer yatırımcının sahip olduğu bilgi birikimi analiz yapmasına mani oluyorsa o taktirde profesyonellerden yardım alması kaçınılmazdır. Bu noktada yatırımcılara önerimiz uzun vadede büyüyen firmaları tercih etmeleridir. Düzenli şekilde gelir ve karlılığını artıran firmalara ait hisselerin çıkış potansiyeli doğal olarak daha yüksek olacaktır. Egeli&Co Yatırım Holding’i değerlendirirken de bu bakış açısı ile hareket edilmesi gereksiz risklere girilmesini bertaraf etmeye yetecektir.

  Şirketin mali yapısı incelendiğinde son üç yılda zarar ettiğini görebilmekteyiz. Son açıklanan 2018 altı aylık bilançosunda da zararın devam etmesi bu yıl sonunu da zararla kapatma olasılığının hayli yüksek olduğunu gösteriyor. Gelir yaratmakta zorlanan firma, sonucunda zarar üretiyor. Oluşan zarar neticesinde özsermayesi eksiye dönen şirketin son bilanço verileri mali açıdan ciddi bir sıkıntı içinde olduğunu söylüyor. Belirsiz mali yapısına bağlı olarak hissenin fiyatı da olabilecek en düşük seviyelerde. Yatırımcıların gelir üretemeyen ve kâr edemeyen firmalara yönelerek zarara ortak olmaları kazanç elde etme olasılıklarını zayıflatıyor. Zarar eden değil kâr yaratan firmalara yönelmek beraberinde getiri potansiyelini yükseltecektir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)