Ana SayfaPiyasaUzertaş Boya ve İskenderun Demir Çelik sorusu---

Uzertaş Boya ve İskenderun Demir Çelik sorusu

2 / 2
Uzertaş Boya ve İskenderun Demir Çelik sorusu
23 Eylül 2016 - 09:20 www.borsagundem.com

ALICILARIN GÜÇLENMESİ MÜMKÜN

 SORU (2) - İsdemir’in yukarılara taşınma süreci uzun bir zaman alacak mı? Ayrıca bu giriş değerinin aşağısındaki durum neye bağlıdır?  

Ahmet Karaman

CEVAP - Geçtiğimiz mart ayında işlem görmeye başlayan İskenderun Demir Çelik, borsadaki ilk günlerinde oldukça hızlı bir çıkış sergiledi. Düzeltilmiş verilere göre 1 Nisan 2016 günü en yüksek 6,02 TL’ye kadar çıkarken sonrasında gelen satışlarla birlikte geriledi. İlk açılış fiyatı ise 2,84 TL’ye denk geliyor. Şimdilerdeyse 2 TL’nin üzerinde tutunmaya çalışmakta. Hisse, Serbest İşlem Platformu’nda işlem görmesine rağmen platformdaki diğer hisselerle kıyaslandığında oldukça yüksek bir hacme sahip bulunuyor. Son altı ayın ortalama günlük işlem hacmi 460 bin TL seviyesinde. Ancak günümüze gelindikçe hacimde düşüş yaşandığı görülüyor. Aynı süre içinde hissenin fiyatında da gerileme yaşandığı göz önüne alındığında hissedarın satış noktasında isteksizleştiğini söylemek yanlış olmayacaktır.   

 Hissenin ilk işlem gördüğü günlerdeki abartılı fiyatı sonrasında gelinen şimdiki fiyatların oldukça makul olduğu söylenebilir. Halihazırda sermayesinin yüzde 95,07’si Ereğli Demir Çelik’in elinde bulunuyor. Ereğli Demir Çelik’in fiyat kazanç oranı 18,58 seviyesinde bulunuyor. Buna karşılık İskenderun Demir Çelik’in fiyat kazanç oranıysa 11,53 olduğu göz önüne alındığında oranın uygun kaldığı görülmekte.  

 Gelinen aşamada alıcıların daha da güçlenmesine uygun bir zeminin oluşması hissenin mevcut seviyelerden daha da aşağıya inmesine mani olacaktır. 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MEMSA zede23 Eylül 2016 13:04

    Satın MEMSA alın MEMSA 0.16 TL

  • SALİH YAĞIZ23 Eylül 2016 09:49

    • ufukkaraca1 GÖRE Arkadaşlar, İSDMR 28 martta 2.84'le halka arzedilmiş, 1 nisanda 6.2'yi görmüş ve o tarihten beri şirket Oyak Yatırımda bulunan 114.271.400 lot hissesinin bugüne kadar 50.376.405 lotunu satmış ve satmaya devam ediyor. Bu hisse satışı bitmeden yükselişe geçemez. Şirket ne zaman bu kadalık satış yeter derse hisseyi toplayan İş yatırım ve Ziraat Yatırımın öncülüğüyle yükseliş trendine döner. Herhalde bu satışların tamamlanması yakındır. Birçok arkadaş bunlardan habersiz