Ana SayfaPiyasaÜç kritere göre öne çıkan bilançolar---

Üç kritere göre öne çıkan bilançolar

6 / 9
Üç kritere göre öne çıkan bilançolar
19 Kasım 2014 - 11:37 www.borsagundem.com

YIL SONUNDA HANGİ 5 SEKTÖR ÖNE ÇIKACAK?

Yılsonu bilançolarının nasıl geleceğinin sektörel bazda yaşanacak gelişmelere bağlı olacağını ifade eden Gedik Yatırım Araştırma Uzmanı Hakan Çal. "Petrol fiyatlarındaki yaşanan düşüşün ana girdisi petrol ve yakıt olan şirketleri özellikle son çeyrekte olumlu etkilemeye devam etmesi

 Dokuz aylık bilançolar tamamlandı ve artık yılsonu bilançoları için hesaplamalar yapılıyor. Yatırımalar da bilanço performansları iyi gelmesi beklenen şirketlerde pozisyon almak için bekliyor. Yılsonuna kadar petrol fiyatlarında oluşacak düşüşler, başta ulaştırma sektörü olmak üzere, genel anlamda ekonomi üzerindeki olumlu katkılarının bilançolara yansıması bekleniyor. Kur tarafında ise yaşanan yüksek seyrin yılsonuna kadar devam etmesini beklendiği için özellikle yüksek döviz borcu olan şirketlerin bilançolarında bu durumun olumsuz etkilerinin görülebileceği ifade ediliyor.

Ünlü Menkul Değerler Araştırma Müdürü Dr. Vedat Mizrahi, piyasadaki hareketin makro verilere ve global konjonktüre bağlı olarak seyretmesini bekliyor ve enerji fiyatlarında hızlı düşüşün Türkiye'nin makro dengelerini pozitif yönde etkilemeye devam edeceğini düşünüyor.

"Bu nedenle önümüzdeki dönemde cari açık ve enflasyon verileri önemini korumaya devam edecek. Burada yaşanacak toparlanma, Merkez Bankası'nın elini faizleri indirme konusunda güçlendirebilir" diyen Vedat Mizrahi, ancak faizlerde bir düşüş ve ekonomik aktiviteye ilişkin bir hızlanma piyasanın mevcut seviyeden daha yukarı çıkmasını destekleyebileceğini öngörüyor. Böyle bir durum oluşursa faize ve ekonomik büyümeye duyarlı sektörlerde daha iyi bir performans görebiliriz. Bu nedenle beklentiye göre bankacılık, sigorta, inşaat, otomotiv ve beyaz eşya sektörleri ön plana çıkabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)