Ana SayfaPiyasaÜç kritere göre öne çıkan bilançolar---

Üç kritere göre öne çıkan bilançolar

4 / 9
Üç kritere göre öne çıkan bilançolar
19 Kasım 2014 - 11:37 www.borsagundem.com

SEKTÖRLER

"Bankacılık dışı şirketlerin de üçüncü çeyrek net kâr rakamını beklentilerin yüzde 4 üzerinde gerçekleştiğini söyleyen Vedat Mizrahi, şunları söylüyor:

"Burada öne çıkan sektörler petrol ve gaz, havacılık ve enerji sektörleri oldu. Petrol ve gaz sektörünün FVA-ÖK'ü beklentilerin yüzde 37 üzerinde geldi. Bizim hesaplamalarımıza göre konsensüsün 2014 yılı için FVAÖK beklentisini yüzde 10 yukarı çekmesi gerekecek bu sektöre ilişkin tahminlerinde. Enerji ve havacılık sektörlerinin üçüncü çeyrekteki FVAÖK'leri sırasıyla beklentilerin yüzde 19 ve yüzde 9 üzerinde gerçekleşti."

Burgan Yatırım Finansal Danışmanlık Müdür Yardımcısı Murat Akyol, faizlerdeki yüksek volatilite, TL'deki zayıflık ve düşük ekonomik büyümeye karşın araştırma kapsamına dahil olan şirketlerin kâr büyümesinin tahminlerinden yüzde 5 daha yüksek ve yüzde 13 olarak gerçekleştiğini ifade ediyor. Akyol, "Net kârda sanayi şirketleri yıllık bazda yüzde 13 büyüme elde ederek yüzde 12 olan beklentimizi aşarken bankalar ise çeyreksel bazda yüzde 3 daralma yaşasa da bu düşüş yüzde - 9 olan beklentimizden daha iyi bir rakam" diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)