Ana SayfaŞirket HaberleriO hisseler için hedef fiyat tut tavsiyesi verdi---

O hisseler için hedef fiyat tut tavsiyesi verdi

3 / 4
O hisseler için hedef fiyat tut tavsiyesi verdi
12 Mart 2019 - 09:55 www.borsagundem.com

İş Yatırım, Alarko Holding için 4,3 TL olan hedef fiyatını ve 'AL' tavsiyesini korudu.

İş Yatırım'ın  raporunda şöyle denildi:"Kapanış (TL) : 2.85 - Hedef Fiyat (TL) : 4.3 - Piyasa Deg.(TL) : 1240 - 3A Ort. İşl.Hac.(mn$) : 2.12 ?ALARK TI Equity- Öneri :AL Get.Pot.%: 50.88 

ALARK 4Ç18 Finansal Sonuçları: Güçlü operaysonel sonuçlar ve özsermaye yöntemi ile konsolide olan iştiraklerin güçlü kar katkısı 

Alarko Holding 4Ç18'de 361mn TL net kar açıkladı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 81mn TL net kar açıklanmıştı. Karşılaştırma yapmak için tahmin bulunmuyor. Net karda yıllık bazdaki iyileşme konsolide FAVÖK'ün güçlü artış göstermesi ve özsermaye yöntemi ile konsolide olan Karabiga Termik Santrali ve Meram Elektrik Dağıtım'ın güçlü kar katkısından kaynaklandı. Özsermaye yöntemi ile konsolide iştiraklerinin çeyreksel katkısı 417mn TL'ye yükseldi. Geçtiğimiz yıl aynı dönem 97mn TL kar katkıları olmuştu.Artan elektrik fiyatları ve düşen ithal kömür maliyetleri Karabiga'nın operasyonel karlılığını artırırken, TL'nin değer kazancı ile oluşan kur farkı karı net kar katkısının yüksek olmasını sağladı. 

Şirket'in konsolide gelirleri taahhüt ve enerji üretim segmentinin güçlü katkısı ile yıllık bazda %122 artış göstererek 4Ç18'de 302mnTL'ye, konsolide operasyonel karı büyük ölçüde enerji üretim segmentinin güçlü katkısı ile geçen seneki eksi 3mn TL'den 24mn TL'ye yükseldi. Enerji üretim tarafının güçlü katkısında bölgede yağışların artması ile üretimin artması ve dolar bazlı feed-in-tariff' den yararlanan santralin yıllık bazda TL'nin değer kaybı ile birlikte TL elektrik fiyatlarının artması rol oynadı.

Konsolide operasyonel karın iyileşmesi ve özsermaye yöntemi ile konsolide olan iştiraklerinin oldukça güçlü kar katkısı çeyrek ile ilgili en çok öne çıkan unsurlar.

Şirket yönetimi ile konuştuktan sonra değerlememizi hafif yukarı yönü revize etme ihtimali bulunmakla birlikte şimdilik tahminlerimizi ve 4.3TL olan hisse hedef değerimizi koruyoruz. Hedef değerimize %51 getiri potansiyeli sunan hisse için AL tavsiyemizi yineliyoruz. 29 Kasım'da en çok önerdiğimiz hisseler listesine eklediğimiz ALARK hisse fiyatı o tarihten beri %31 artış gösterirken endeksin de %24 üzerinde getiri sağladı.

Güçlü performansa rağmen halen ucuz olduğunu düşünmemiz, 2019'a ilişkin beklentilerimizin de güçlü olması ve borçluluğun iyileşmeye devam edeceği beklentimiz nedeni ile hisseyi en çok önerdiğimiz hisseler listesinde tutmaya devam ediyoruz. " 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)