Ana SayfaŞirket HaberleriO hisseler için hedef fiyat tut tavsiyesi verdi---

O hisseler için hedef fiyat tut tavsiyesi verdi

2 / 4
O hisseler için hedef fiyat tut tavsiyesi verdi
12 Mart 2019 - 09:55 www.borsagundem.com

Halk Yatırım, Gübre Fabrikaları hedef fiyatını 3,90 TL'den 4,10 TL'ye revize etti.

Halk Yatırım  konu ile ilgili raporunda, Gübre Fabrikaları için 'TUT' tavsiyesini koruduklarını kaydetti.

Raporda şu değerlendirme yapıldı:"Beklentilerin altında net kar. Gübre Fabrikaları 2018 yılının son çeyreğinde beklentimiz olan 139,3 milyon TL'nin ve ortalama piyasa beklentisi olan 93,6 millyon TL'nin altında, yıllık bazda %233,1 artışla 77,9 milyon TL net kar açıkladı. Beklentimizin üzerinde gelen FAVÖK rakamına rağmen beklentimizin altında gelen net karda, yüksek gelen esas faaliyetlerden diğer giderler etkili oldu.

Tavsiyemizi TUT olarak sürdürüyoruz. Beklentilerin altında kalan net kar rakamına rağmen beklentilerin oldukça üzerinde gelen operasyonel karlılık rakamından dolayı son çeyrek finansallarının hisse performansına etkisinin sınırlı pozitif olabileceğini düşünüyoruz.

Artan borçluluk rakamına rağmen sonuçların ardından 2019 FAVÖK tahminimizi %37 yukarı yönlü revize etmemiz ve risksiz faiz oranı varsayımımızı aşağı yönlü güncellememiz sonucunda, GUBRF için 3,90 TL olan 12-aylık hedef fiyatımızı 4,10 TL'ye revize ediyoruz. Kapanış fiyatına göre %30'luk yükseliş potansiyeli sunmasına rağmen, İran'a yönelik mevcut jeopolitik risklerden dolayı GUBRF için temkinli olmaya devam ediyor ve TUT tavsiyemizi sürdürüyoruz." 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)