Ana SayfaYatırımcı KöşesiTuğçelik ve İş Finansal Kiralama sorusu---

Tuğçelik ve İş Finansal Kiralama sorusu

1 / 2
Tuğçelik ve İş Finansal Kiralama sorusu
29 Kasım 2021 - 09:24 www.borsagundem.com

ALICI İLGİSİ ARTTI

SORU- Tuğçelik hissesi hakkında bilgi verebilir misiniz? Karını güzel buldum. Ama süreklilik olacak mı? Bilemediğimden yatırım yapmadan önce size danışmak istedim…

Öcal Gül

CEVAP- Demir çelik sektöründe faaliyet yürüten Tuğçelik, iki yılı geçkin süredir yükselen bir kanal içinde hareket ediyor. Hisse, Mayıs 2019’da en düşük 1,83 TL’yi test ettikten sonra arada düzeltmeler yapsa da çıkışını sürdürdü. Son bir haftada ivmesini artırırken fiyatı 26 Kasım 2021 günü en yüksek 19,36 TL’ye kadar çıktı. ve gün sonu kapanışını 18,45 TL’den gerçekleştirdi. 30 milyon TL sermayeye sahip olan Tuğçelik, satışlarını düzenli olarak artırıyor. Ancak bu güne kadar kârında aynı istikrar gözlenemedi. Şirket arzu edilen miktar ve güçte kârlılığa ulaşamadı.. Bununla birlikte son açıkladığı 2021 dokuz aylık bilançosunda artan satış gelirlerine ilave finansman giderlerini düşürmeyi başarması neticesinde dönem sonunda kârını kayda değer oranda artırdı. Bir önceki yılın dokuz aylık döneminde 1,5 milyon TL olan dönem kârı bu yılın dokuz aylık döneminde 33,1 milyon TL’ye yükseldi. Bilançonun açıklanması öncesi ve hemen sonrasında hissede bir dalgalanma yaşanırken hisseye yönelik ilgide ciddi bir artış gözlendi. Bu durum son bir haftadaki sert çıkışta önemli bir etkiyi yol açtığını söylemek yanlış olmayacaktır. Son bilanço dönem sonu kârındaki artışa rağmen hissenin gerek fiyat kazanç oranı gerekse piyasa defter değeri sektör ortalamasının üzerinde. Bu durum yatırımcısının hisseyle ilgili beklentisinin halen yüksek olduğu şeklinde yorumlanabilir. 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Volkan29 Kasım 2021 12:09

    Leasing firması peşin alıyor vadeli satıyor. Yani kısa vadeli short uzun vadeli long durumunda yani borçları kısa vadeli alacakları uzun vadeli. Kargaşa bitince kar mı zarar mı ediyor belli olur. Düşük faiz sürdürülür ise karlı olması gerekir.