Ana SayfaYatırımcı KöşesiTuğçelik ve İş Finansal Kiralama sorusu---

Tuğçelik ve İş Finansal Kiralama sorusu

2 / 2
Tuğçelik ve İş Finansal Kiralama sorusu
29 Kasım 2021 - 09:24 www.borsagundem.com

İKİ AYDIR YÖNELİM YUKARI

SORU- Epeydir, İsfin hissesindeyim. Son zamanda 3 lira civarında takılı kaldı. Neden hakkettiği yere gelmiyor? Neden bu fiyat aralığında seyrediyor?

Ahmet Karaoğlan

CEVAP- Borsada işlem gören hisselerdeki uzun vadeli yönelimler firmanın mali performansı ile uyumlu bir görünüm sergiler. Kuşkusuz zaman zaman sapmalar olsa da uzun vadede finansal yapının etkisini hisse üzerinde görmek mümkün olmaktadır. Bu nedenledir ki İş Finansal Kiralama ile ilgili değerlendirmede bulunurken şirketin mali yapısını göz ardı etmemekte yarar var. Geçmiş dört yıllık finansal performansı incelendiğinde her ne kadar kârlı bir yapıya sahip olsa da kârın bir yıl arttığı ertesi yıl düştüğü gözleniyor. Şirket geçtiğimiz yıl kârını artırırken bu yıl kârın düşme ihtimalinin rutine uygun olması beklenirdi. Fakat açıklanan 2021 dokuz aylık bilançosunda kârdaki artışın sürdüğü gözleniyor. Bu durum bu yıl sonunda da kârdaki artışın süreceği izlenimini güçlendirmekte. Söz konusu durum rutinin değişme ihtimalini gündeme getiriyor. Firmanın geçmiş dalgalı kârlılığı karşısında hissenin fiyatında da son dört yılda inişli çıkışlı bir seyir öne çıkmıştı. Geçen zaman diliminde en yüksek seviyesini Mart 2019’da 9,90 TL ile test etti. Sonrasındaki düşüş ağırlıklı bir fiyat oluşumu yaşandı. Hisse, son iki ayda tekrar yönünü yukarı çevirirken son işlem gününde kapanışını 3,31 TL’den gerçekleştirdi. Alımların devam etmesi halinde teknik olarak ilk direnç bölgesi 4 TL seviyelerinde bulunuyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Volkan29 Kasım 2021 12:09

    Leasing firması peşin alıyor vadeli satıyor. Yani kısa vadeli short uzun vadeli long durumunda yani borçları kısa vadeli alacakları uzun vadeli. Kargaşa bitince kar mı zarar mı ediyor belli olur. Düşük faiz sürdürülür ise karlı olması gerekir.