Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTroy’dan yatırımcıya altın öneri---

Troy’dan yatırımcıya altın öneri

7 / 8
Troy’dan yatırımcıya altın öneri
10 Haziran 2015 - 12:15 www.borsagundem.com

1150-1100 DOLAR/ONS FİYATLARIN ALTI BENCE ALIM ZAMANIDIR

-Altın piyasası için düşünceniz nedir? Altın sizce 2015’i nasıl kapatır?

Hüseyin Çelik: Altın fiyatları uygun fiyatlar mı? Ben bununla ilgili şöyle bir değerlendirme yapmak istiyorum. 900 ile 1100 dolar, 1200 dolar arasında bir maliyetten bahsediliyor. Yani bu 1150-1100 dolar/ons fiyatların altı bence alım zamanıdır. Ben bu fiyat seviyelerinin kelepir fiyatlar olduğunu düşünüyorum, vatandaşlarımıza da bu fiyat seviyelerinde altına yatırım yapmalarını önermek istiyorum. Ayrıca altına yatırım yapmak finansal okuryazarlıkla da alakalı bir durum. Bakın evinizin gelir kalemi nereden geliyorsa gelsin, bir miktarını ne yapıp edip altına çevirip bir kenara atın. Kenarda altın olmalı. Bunu atın ki yarın paranız değerini korusun, ileride size kaynak olsun, bu altınlar sizin için çalışsın, sadece siz çalışmayın.

Bakın altın her zaman güvenli limandır. Ama nereden ve hangi fiyattan aldığınız çok önemli.

Neden diyorum çünkü farkına varmadan alırken kaybediyorsun, satarken kaybediyorsun, peki ne zaman kazanacaksın?  Yine söylüyorum 1100 dolar/ons (35-36 usd/gr ) fiyat seviyeleri ve altın fiyatlarını, vatandaşımızın alabileceği fiyat seviyeleri olarak öneriyorum. Tabi, ‘alıp satayım, trading yapayım’ diyorsanız bu başka bir şey… Burada maliyetler nedeniyle nereden aldığın, risk alma iştahı ve piyasa tecrübenizi konuşturmanız gerek.  

-Türk yatırımcılar şu an altın mı alıyor, altınlarını mı satıyor? Yoksa beklemede mi?

Hüseyin Çelik: Türk yatırımcılar, 2015 yılının ilk beş ayında ağırlıklı satıcı oldular, Altın ihracat rakamlarındaki artış bu satışın önemli bir göstergesi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)