Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTroy’dan yatırımcıya altın öneri---

Troy’dan yatırımcıya altın öneri

6 / 8
Troy’dan yatırımcıya altın öneri
10 Haziran 2015 - 12:15 www.borsagundem.com

GOLD TAKAS BÜTÜN KAYIPLARI ORTADAN KALDIRIYOR

-Fiziki teslimatlarda nasıl bir yol izleniyor? Teslimat nereye yapılıyor? Sigorta var mı? Güvenlik önlemleri nasıl alınıyor? Kişi ya da kuruluş bunlar için ekstra bir ödeme yapıyor mu? 

Hüseyin Çelik: Biz başka şehirlerde fiziki olarak şube açmak yerine, sektörün önde gelen oyuncularıyla işbirliği yapacak bir düzen kuralım dedik. Bunun adına da muhabirlik sistemi dedik. Dediğim gibi sektörün oyuncularını işin içine alarak bir muhabirlik sistemi kurmak bizim en büyük tercihimiz. Gold Takas’ın logosunu koyduğu anda o merkezde Gold Takas’la ilgili her türlü fiziki kabul ve teslimat yapılabilir. Şimdi bununla alakalı hukuki altyapıyı tamamlamak üzereyiz. Ama bölge bölge muhabir olmak isteyen kuyumcular ve firmalardan yoğun bir talep var. Hatta talebin daha da artacağını düşünüyoruz.

Peki halk Gold Takas’ın neyinden yararlanacak? Her yerden alabilir çünkü. Şimdi bir defa ister bankalar tarafından, ister herhangi bir noktadan alsın, lütfen fiyatlara ve kayıplarına iyi  baksın. İnanılmaz yüzdeli zararlar yapıyorlar ama farkında değiller. Şöyle düşünün, bugün tek alıcının olduğu bir sistemde en yüksek fiyattan satış yapmanız mümkün değil. Başka alıcıların da olması rekabete açar, Gold takas öyle bir sistem. Yani siz bu kaybı 1 gram veya 1 çeyrek olduğunda fark etmiyorsunuz. Mesela 110 liraya Gold Takas'tan alabildiğiniz bir ürünü, siz 115 liraya aldığınız zaman, aslında yüzde 5’e yakın zarar ediyorsunuz. Bakın yüzde 5’ten bahsediyoruz. Bu katlanıyor ve siz farkında değilsiniz. Peki tersten gidelim. Sizin elinizde ziynet veya gr altını malınız var ve satmak istiyorsunuz. Zaten evde sakladığınız için bir güvenlik sorunuz var. Peki, elinizde altın ile kuyumcuya gitmeniz gerekiyor ama o da bir problem. Acaba çalınır mı vs. Neyse bir şekilde götürdünüz altıncıya ve çeyrek altın verdiniz. Ya da hangi altınlarınızı verdiyseniz, hangi ayardan alacak, bilemiyorsunuz. 12- 15- 20 ayar mı saydığını bilemiyorsunuz. İşin gerçeği ayardan da kaybediyorsunuz. Bunu bankaya götürseniz de aynı şey. İşte Gold Takas bütün bu kayıpları ortadan kaldırıyor. Bakın almak için de satmak için de hiçbir taşıma riski yok, oturduğunuz yerden işinizi hallediyorsunuz. Elinizde altın veya parayla dolaşıp en iyi fiyatı kim verecek diye beklemiyorsun. Borsada kasada saklanıyor sigortalama riskiniz yok, fiyatlama riskiniz yok ve altınınızı tekrar satmaya götürdüğünüz zaman hiçbir kayıp yaşamıyorsunuz. Yani bu kayıpların hepsini yok ediyorsunuz ve bu zincirde kazançlı siz oluyorsunuz. Üstelik Gold Takas’ta altın fiyatları hakkında bilgilendirmeler yapılıyor ve siz de her zaman sorabiliyorsunuz.

Bu arada bu muhabirlik sistemini yurt dışında aktif olarak uyguluyoruz. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)