Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTroy’dan yatırımcıya altın öneri---

Troy’dan yatırımcıya altın öneri

4 / 8
Troy’dan yatırımcıya altın öneri
10 Haziran 2015 - 12:15 www.borsagundem.com

BİR AY İÇİNDE GOLD TAKAS’A CİDDİ BAŞVURULAR OLDU

-Gold Takas canlı altın borsasıyla Türkiye’de bir ilke imza attınız. Dünyaya hangi borsalarda böyle bir platform var?

Hüseyin Çelik: Şimdi Londra Borsası’nda böyle bir platform var. Ama bu fiziki mentalle yapılan bir şey değil. Orada altın alınıp satılıyor ama ons olarak alınıp satılıyor. Bizdeki gibi 1 kg külçe altın, 100 gm’lık külçe altın olmuyor. Gold Takas tamamen Türkiye’ye ve Altın Borsası'na özgü bir şey. Birebir emtianın kendisi var ve fiziki. Ayarı belli, istediğin anda alıp evine götürebileceğin, dokunabileceğin ve sevebileceğin bir emtiadan bahsediyoruz.

Biz hiç bir normal yatırımcıya kesinlikle Forex  piyasalarını önermiyoruz. Ama bunu kaldıraçlı risk alanlar için söylemiyorum. Normal vatandaşa önermiyorum. Çünkü sizin orada kontrolünüz yok. O piyasaların çalışma sistemi hakkında bilginiz de yok. Kontrolünüzün olmadığı her alan inanılmaz risktir. Ama öbür türlü ister değeri düşsün ister çıksın altın sizin altınınızdır ve fiziken kontrol edebilirsiniz. Bakın doğru fiyattan alınan altının uzun dönemde değeri TL karşısında düşmez. Hem TL'nin değer yitirmesine karşı sizi korur.

-Bir ayda gelinen nokta, şu anda günlük alım satım işlem hacmi nedir? Beklentinizi yakaladınız mı? Yıllık hacim olarak öngörünüz nedir?

Hüseyin Çelik: 28 Nisan’da başladık. Aşağı yukarı bir ay oldu. Bizim lansmanla beraber duyurmaya başladığımız Gold Takas’ta ciddi şekilde başvurular oldu. Özellikle yurt dışı tarafında özel bir ilgi var. Çünkü karşılarında gayet kanlı canlı bir piyasa gördüler. Bir anda 50 kilo altının el değiştirdiği, 500 kilo gümüşün el değiştirdiği bir platform. Bakın burada bir tane alıcı, bir tane satıcı yok. Birçok alıcının ve satıcının olduğu bir ortamdan bahsediyoruz. Burasını pazar yeri gibi düşünün. Burası keyif alacağınız ve kendi istek ve niyetinizi gerçekleştireceğiniz bir ortam. Burada iki tane piyasamız var. Borsa tarafı altın borsası kurallarına göre çalışıyor. Gold Takas da tamamen serbest piyasa, kendisine uygun kurallarla 24 saat aktif. Vatandaş için fiyatlar borsadan veya serbest piyasadan hangisinde cazipse istediği piyasadan  işlem yapabiliyor, Ciromuzu ikiye katlayacak bir beklenti ve öngörü içindeyiz.

-Bir yatırımcı Gold Takas’a girmek için ne yapmalı?

Hüseyin Çelik: Gold Takas’ın iki tane başvuru alanı var. Goldtakas.com üzerinden veya şirketin telefonunu arayarak direkt başvuru yapabilirler. Biz de başvuru işlemini hemen alıyoruz ve hesap numarası, hesap açım evraklarını internet üzerinden gönderiyoruz. Onlar da formlarını ve imzalarını tamamlıyorlar. Biz de hesaplarını açıyoruz. Nasıl bankada hesap açtırıyorsanız aynı prosedürleri uyguluyoruz. Bakın sizin adınıza olabilecek tüm riskleri düşünmemiz gerekiyor. Yani sizin sağlıklı, hiçbir riske tabi olmadan, herhangi bir problemle karşılaşmamanız için bütün önlemleri alıyoruz. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)