Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTroy’dan yatırımcıya altın öneri---

Troy’dan yatırımcıya altın öneri

8 / 8
Troy’dan yatırımcıya altın öneri
10 Haziran 2015 - 12:15 www.borsagundem.com

SEKTÖR YA DA SİSTEM TEFECİLERİ AYIKLAMALI

-Altınla bağlantılı olarak kuyumcular kredi kartına getirilen 4 taksitin az olduğunu, bunun 9’a çıkarılmasını istiyor? Sizin bu konudaki yorumunuz nedir? 

Hüseyin Çelik: Bu konuda önemli nokta şu; altın ve gümüş, kıymetli madenlerden mamul takı ve mücevherat  ile para gibi el değiştirilebilen, gr külçe, kg külçe, has altın, vb ziynet, meskük gibi darphane ürünlerinin alım ve satımını birbirinden ayırmak gerek.

Zira takı, mücevherat ürünlerin alım satımı bence diğer piyasalardaki ürünler ile aynı imkanlara sahip olmalı. Bu ürünlerde tasarım, işçilik daha ön plandadır. Bu ürünlerin alıcıları da sadece Türkler değil, Türkiye'yi ziyaret eden turistlerde yoğun alım yapabilmektedirler. Kredi kartı kullanımı ve taksitlendirebilme de mücevherat ve takı ürünlerin endirekt olarak ihracında, yabancılara satışlarında önemli bir faktördür.

Öte yandan para gibi el değiştirilebilen gr külçe, kg külçe, has altın, vb ziynet, meskük gibi darphane ürünlerinin alım ve satımında kredi kartı kullanımı kötü niyetli tefecilik yapmak isteyen bir çok oyuncunun bu piyasaya girmesine ve zarar vermesine neden olmuştur.  Bu tarz ürünleri alanlar altın, gümüş ya da platin ve paladyum aldığını biliyor. Aldığını istediği an  hemen nakde dönebiliyor. Bu özelliği nedeniyle sektörde maalesef gr külçe, ziynet, kg külçe gibi ürünler kredi kartı ile veya taksitli alınıp satılmaya başlandığında tefecilik yapmak için bir araç  olarak kullanabiliyor. Ya sektör ya da sistem bu ayıklamayı yapabilmeli.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)