Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTroy’dan yatırımcıya altın öneri---

Troy’dan yatırımcıya altın öneri

5 / 8
Troy’dan yatırımcıya altın öneri
10 Haziran 2015 - 12:15 www.borsagundem.com

ARTIK DUBAİ’DEN, LONDRA'DAN BİR OYUNCU GOLD TAKAS ÜZERİNDEN BORSA İSTANBUL’U TAKİP EDİYOR

-Gold Takas’ı kullananlar içinde bireysel oyuncular mı kurumsal oyuncular mı ağırlıkta?Yabancılar mı fazla, yerliler mi? Yabancılar en çok hangi ülkeden geliyor? Yerliler en çok hangi kentten?

Hüseyin Çelik: Günlük 100, bazen 200’e yakın insan piyasaları takip ediyor ya da işlem yapıyor diyebilirim. Gold Takas'ın tanınırlığı ve bilinirliğinin artması ile bu rakamlar çok artacak. Bunlar büyük yatırımcı firma yetkilisi de olabiliyor, bireysel yatırımcı da olabiliyor. Ama bizim Gold Takas da hedeflediğimiz kitlelere daha yeni yeni ulaşmaya çalışıyoruz. Bunun haricinde uluslararası oyuncular hep takip ediyorlar. Mesela Dubai, Londra, İsviçre’den bir oyuncu Gold Takas üzerinden Borsa İstanbul’u takip edebiliyor artık. Bu eskiden imkansızdı. Bu uluslararası büyük oyuncular bir işlemde 150 kg altın, 1 ton gümüş alıp satabiliyorlar. İşlem hacimleri çok yüksek olabiliyor. Bazen 100 müşterinin yaptığı işi bir müşteri bir tek işlemde bu hacmi yapabiliyor. Halkımız da Borsa İstanbul'un Altın Borsası'na ve serbest piyasaya ulaşamıyordu, Gold Takas'ta hesap açması artık yeterli. Biz Gold Takas sistemi ile Borsa İstanbul’un altın piyasasını ilk olarak yurtdışına ve halka açmış olduk.

Gold Takas'a Anadolu'dan ciddi bir ilgi var, hem kuyumcularda hem de şahıslarda , İstanbul'dan bireysel yatırımcılarda ilgi yüksek.

Fiziki altın ve kıymetli madende aktif olan ülkeler, dünya sıralamasında ihracatı, ithalatı yoğun olarak kullanan ülkeler. Mesela Hindistan’ın çok yoğun talebi var. Dubai ve Ortadoğu keza öyle.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)