Ana SayfaPiyasaTemettü hisselerinde yüksek kazanç var!---

Temettü hisselerinde yüksek kazanç var!

5 / 6
Temettü hisselerinde yüksek kazanç var!
06 Mayıs 2019 - 11:22 www.borsagundem.com

"RİSKLİ VARLIKLARIN AĞIRLIĞI AZALTILMALI"

Rıdvan Baştürk - Global Menkul Değerler Stratejisti  

ENDEKS ÜZERİ GETİRİ: Yüksek temettü verimliliğine sahip şirketlerden henüz temettü ödemesi gerçekleştirmeyen Mardin Çimento, Nuh Çimento, Adana Çimento Grubu ile Pınar Et, Eczacıbaşı İlaç, Ege Seramik, Erdemir ve İskenderun Demir Çelik öne çıkıyor. Temettü verimliliği yüksek hisselerin endeksin üzerinde performans sergilediğini söyleyebiliriz. Temettü ödemeleri gerçekleştikten sonra hisselerdeki bu güçlü duruş sona eriyor ve hisseler piyasa hareketinden ya da hisse özelindeki haberlerden etkilenmeye başlıyor.

BANKALAR TEMETTÜ DAĞITMADI: Bankalar, BDDK'nın getirdiği zorunlulukla temettü dağıtmadı. Bu durum algı olarak zayıflığa neden oldu ancak bankacılıkta temettü verimliliği çok yüksek olmadığı için sarsıntı yaratmadı. Yıllardır yüksek temettü vermesine alıştığımız Türk Traktör'ün temettü dağıtmama kararı alması ise hisse performansını olumsuz etkiledi. Erdemir'i yüksek temettü verimliliğiyle beğeniyoruz. Çimento hisseleri de temettü dönemi boyunca tutunma sağlamaya devam edebilir.

YATIRIMCILARA ÖNERİLER: TL varlıklarda negatif ayrışma var. Seçim sonrasındaki belirsizliğin ortadan kalkması toparlanmayı getirebilir. ABD ile ilişkilerin seyri, enflasyon gelişmeleri ve Merkez Bankası'nın adımları da önemli. Riskler ortadan kalkana kadar yatırımcılar portföylerindeki riskli varlıkların ağırlığını azaltıp sabit getirili enstrümanların ağırlığını artırabilir. Portföylerde belirli ağırlıkta döviz de bulundurulmalı. (CEREN ORAL/EKONOMİST DERGİSİ)

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)