Ana SayfaPiyasaTemettü hisselerinde yüksek kazanç var!---

Temettü hisselerinde yüksek kazanç var!

4 / 6
Temettü hisselerinde yüksek kazanç var!
06 Mayıs 2019 - 11:22 www.borsagundem.com

KADEMELİ ALIM FIRSATI

31 Mayıs'ta T. Şişecam hisse başına 0,178 TL, Soda Sanayi de 0,345 TL brüt temettü ödeyecek. Kardemir, 26 Haziran'da ve 27 Kasım'da iki taksit halinde nakit temettü, Aselsan 19 Haziran'da nakit temettü ve bedelsiz hisse dağıtacak. BİM, yüzde 2,95 nakit temettü verimine ek olarak yüzde 100 bedelsiz verecek. Petkim, nakit temettü yerine yüzde 28 bedelsiz açıkladı. Henüz temettü tarihini açıklamayan Erdemir'in ise yüzde 15,3 temettü verimi ve hisse başına 1,38 TL brüt temettüyle yüksek temettü geleneğini bozmadığı kaydediliyor. 

GCM Yatırım'dan Enver Erkan, demir-çelik ile ihracatçı sektörlerin yüksek temettüyle öne çıktığını belirtiyor. Tüpraş, Erdemir, Tofaş ve Kardemir'i beğenen Erkan, T. Şişecam Grubu'nun döviz fazlası ve sağlam mali yapısıyla değerlendirilebileceği görüşünde. Erkan'a göre Tekfen de yurtdışında yüksek gelir yaratan işleriyle kârlılığını sürdürecek şirketlerden biri.

Gedik Yatırım'dan Ceren Bakçay ise en beğendiği hisseleri Yapı Kredi, Akbank, Petkim, Türk Telekom, Migros, Tofaş, Mavi Giyim olarak sıralıyor. Hisselerin ucuz fiyat seviyelerinde işlem gördüğünü söyleyen Bakçay, uzun vadede düşüşlerin sürmesi durumunda kademeli alım yapılabileceğini sözlerine ekliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)