Ana SayfaPiyasaSöylentilerle hareket zarar getirir---

Söylentilerle hareket zarar getirir

11 / 11
Söylentilerle hareket zarar getirir
24 Nisan 2014 - 11:48 www.borsagundem.com

ESAS FAALİYETTEN ZARAR ÇIKIŞA ENGEL

SORU-Karsusan hakkındaki öneriniz nedir? Hissede ne yapmamı önerirsiniz? Uzun vadede bir şey kazandırmadı. Kazanayım derken kaybettim. Yardımcı olursanız sevinirim.

İsmail Demir

CEVAP-İkinci Ulusal Pazar’da işlem gören Karsusan, gıda sektöründe faaliyet gösteriyor. Ancak Şirket, Mayıs 2013’te aldığı kararla balık üretimi ve işleme faaliyetine son verdi. Bu kapsamda  Kürtün, Yomra ve Maçka’da bulunan balık üretim tesislerini de devretti. Şirket faaliyet raporunda Sinop, Dikmen’de bulunan arsayı aldığını ve fabrika binasının inşaatının yapıldığını, 2013 yılı üretimi için gerekli bölümünün tamamlandığını belirtti. Aynı açıklamada fabrikanın balık unu ve yağı üretim sezonunda kullanımının sağlandığını belirtti. Şirketin mali yapısına bakıldığında ise geçtiğimiz yıl satış gelirlerini artırdığı gözlenmekte. Ancak satış gelirlerindeki artışa karşın Şirketin esas faaliyetlerinden dolayı zararı söz konusu. Buna rağmen yatırım faaliyetlerinden dolayı artan gelirler nedeniyle yıl sonu kârı artış kaydetti. Fakat firmanın kârındaki artışın süreklilik gösterebilmesi için satış maliyetlerini düşürmesi şart. Bu yönde bir gelişme sağlanamadığı taktirde halka arz seviyesinin altına düşen hissenin yükselme olasılığı spekülatif gelişmelere bağlı kalır.    

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Berkay25 Nisan 2014 20:55

    FORUMLARDA GEZEN ÇAKALLARA DİKKAT EDİN SİZİ HEP TERS KÖŞE YAPTIRIRLAR, POSİZYONUNUNA GÖRE ,YORUM YAPAR

  • zenginin parası züğürdün...24 Nisan 2014 18:33

    f/k=10'dan yüksekse,pd/dd=1'den çok yukarda ise,borçlar/özvarlık=0.10'dan yukarda ise ve sen hala o hissede al al diyorsan(herhangi bir hissede)çoook zenginsinn,paraya para demiyor ne kadar zarar edersen et umurunda değildir seniinnn.

  • Murat24 Nisan 2014 14:44

    Bunca yıllık borsacıyım şunu blir bunu söylerim. Başkası aldı diye hisse alıyorsan o hisseden hayır gelemz.

  • fafa24 Nisan 2014 13:19

    benim gibi küçük yatırımcıların şikayetlerini okuyunca üzülüyorum.çünkü küçük yatırımcının borsaya yön verme gücü yok.o halde güçlü hisseleri almak zorudasın aksi halde ufak hisselerle birilerinin peşinede takıldın mı hüsrana uğrarsın.borsada çok vahşi acımasız insanlar var.