Ana SayfaPiyasaRüzgar TL lehine mi döndü---

Rüzgar TL lehine mi döndü

2 / 4
Rüzgar TL lehine mi döndü
15 Ağustos 2017 - 00:00 www.borsagundem.com

Altında yükseliş devam edebilir

Temmuz ayı tarım dışı istihdam verisinden sonra yükselişe geçen altın; Abd enflasyon verilerinin %2 seviyesine ulaşamaması ve Fed başkanı Yellen’ın açıklamalarında enflasyona vurgu yapması faiz artışının ertelenebileceğine yönelik görüşlerin öne çıkmasına neden oldu ve altın fiyatlarının yükselmesine neden olan faktörler arasında yer aldı. 

Son dönemlerde ise Abd ile K.Kore arasındaki sert açıklamalardan kaynaklanan siyasi gerginlik küresel piyasanın gündemine oturmuş durumda. Siyasi gerginlikten dolayı güvenli varlık alımlarına olan talep artmış durumda. Karşılıklı açıklamaların yapılmaya devam etmesi altın fiyatlarının yükselişinin sürmesine neden oluyor ancak gerginliğin ortadan kalkması altın da bir miktar satışa neden olabilir. Hafta içi açıklanacak olan Fomc toplantı tutanakları içerisinde faiz artışıyla ilgili ayrıntıların olması altın fiyatlarının yön bulması konusunda etkili olabilir. 

Diğer taraftan Abd 10 yıllıkların 2.21 seviyesine kadar gerilemesi ve dolar endeksinin 93 seviyesine kadar gerilemesi altının yükselişindeki diğer nedenler arasında. Siyasi gerginlik ortadan kalksa bile dolar endeksi ve Abd 10 yıllıkların bu seviyelerde kalması geri çekilmeleri sınırlı tutabilir. Buda altındaki geri çekilmelerin alım fırsatı oluşturmasına ve yükselişin devam etmesine neden olabilir. 

Teknik olarak yükseliş trendinde olan altın; kanal içerisinde yükselişini bozmadan sürdürüyor. Hareketli ortalamaların üzerinde fiyatlanan altında 1290 seviyesi üzeri aşırı alım bölgesi oluşturabileceği için bir miktar satış görebiliriz. Geri çekilmelerde destek oluşturabilecek seviye ilk etapta 1273 olabilir. Aşağı yönlü kırılması durumunda 1265 seviyesi takip edilebilir. Yükselişlerde ise 1288 ilk direnç noktası olabilir yukarı yönlü kırılması durumunda yükseliş üst bandı olan 1295 seviyesi test edilebilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)