Ana SayfaPiyasaPark Elektrik ve Menba Holding sorusu---

Park Elektrik ve Menba Holding sorusu

2 / 2
Park Elektrik ve Menba Holding sorusu
29 Mart 2017 - 10:10 www.borsagundem.com

ZARAR EDENDEN UZAK DURUN

SORU (2) - Menba şirketi batık mı? 

Erkan Bayrak 

CEVAP - Haziran 2013’te borsaya gelen Menba Holding, bir süre yükselen ivme sergilese de Aralık 2015’te düzeltilmiş verilerle en yüksek 4,38 TL’yi test etti ve ardından hızla geriledi. Hisse, yaşanan düşüşün ardından nominal değerinin altına kaydı ve halihazırda düşüş devam ediyor. 28 Mart 2017 günü kapanışını 78 kuruştan gerçekleştirdi. Hissenin bu denli düşmesinde şirketin güçlü bir mali yapıya sahip olamamasının etkisi bulunuyor. En son 2016 yılı altı aylık bilançosu açıklanan firma, söz konusu bilançoya göre zararda. Arada geçen süre zarfında mali performansında ne gibi bir gelişme olduğu hususunda bilgi edinmek mümkün değil. Ancak geçmiş performansı göz önüne alındığında buna olumlu cevap vermek zor görünüyor. 2016 yılı altı aylık bilançosuna göre özsermayesi sermayesinin gerisinde bulunan şirketin aynı bilançoya göre birikmiş geçmiş yıl zararı 6 milyon TL. Şirketin güçlü bir mali yapıya sahip olamaması yatırımcının mesafeli kalmasını neden olurken bu durum hissenin aşağıya kaymasında etkili oluyor. Gerçekleşen düşüşe rağmen hissenin piyasa defter değerinin 1,61 seviyesinde bulunması mevcut haliyle fiyatın ucuz olmadığı şeklinde yorumlanabilir. 

Zarar eden firmalar yerine gelir ve kârını artıran firmaların takip edilmesi yatırımcıların kazanç olasılığını artıracağını unutmamalı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • metin girişken29 Mart 2017 18:23

    #EVREN KARACA ve ortağına suç duyurusunda bulunacağız..hisseyi 1 yılda 6tl den 0,78 kuruşa getirdi..spk nerde anlayamıyoruz..yeni halka arz ama spk bunu incelemedn mi halka arzı uygun buluyor 3 yılda battı..nasıl SPK imiş ne iş yapar bu SPK..küçük yatırımcın zararı ne olacak..