Ana SayfaPiyasaMurat Sağman’dan yatırımcılara kritik mesajlar---

Murat Sağman’dan yatırımcılara kritik mesajlar

1 / 7
Murat Sağman’dan yatırımcılara kritik mesajlar
06 Şubat 2018 - 12:17 www.borsagundem.com

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

‘Ekonomi Kahini’ Murat Sağman’ın ‘Bitcoin Kahin’liği de yaptığını biliyor musunuz?

Günlerdir iniş çıkışlarla yatırımcılarının kalbini zorlayan kripto parayla ilgili iki ay önce “Dikkat! Bitcoin patlayabilir” tweet’i attığını belirten Sağman, 15 Aralık 2017’de 19 bin dolar olan Bitcoin’in 10 binlerin altına düştüğünü, kendisinin ise o gün uyardığını ifade ediyor. Sanal yatırıma hiç güvenmiyor!

Sadece Türkiye’yi değil, küresel piyasaları da yakından izleyen, ‘tam isabet’ yorumlarıyla öne çıkan, önerileriyle tasarruf sahiplerine yol gösteren ünlü ekonomist, sohbete önemli bir öngörüyle başlıyor. “Yıl sonuna kadar dolarda büyük hareket beklemiyorum…” Zaten borcu olmayana doları hiç tavsiye etmiyor. “Ama…” diyor, bir riske çengel atmadan geçmiyor. “Zeytin Dalı Harekatı planlananın ötesine uzar ve ABD ile karşı karşıya gelinirse, piyasalarda negatif bir algı oluşabilir.” İşte bu zaman diliminde kur 3.90’ı geçebilir.

Peki, bu olası sıkıntının bir reçetesi var mı? Sağman, böyle bir gelişme ihtimaline karşı yatırım rotası olarak “TL ağırlıklı bir sepet” öneriyor. Usta isim, kendi parasını ne yapıyor, nasıl bir sepete koyuyor acaba? Yanıtlıyor: “Üçte ikisi TL ağırlıklı mevduat ve hisse senedi, üçte biri dolar ve altın”.

“Endeks…” diyorum, “120.000-125.000 bandında kalacak gibi gözüküyor” şeklinde konuşuyor.

Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye bakışını ise, “Son zamanlarda algıları biraz negatif olabilir ama OHAL’in kalkmasıyla birlikte pozitife dönecektir” sözleriyle açıklıyor Sağman. Kredi derecelendirme kuruluşlarına gelince, S&P’ye çok sert vuruyor. Düşüncesini açıkça söylüyor: “Not indirme kararı tamamen siyasi…”

Türkiye’nin yılı yüzde 4-5 büyüme ile kapatacağına inanan Murat Sağman’ın 2019’a bakışı ise şok! Riskli görüyor, zor geçeceğini dile getiriyor. Ekliyor: “Bu sene sonu veya 2019 başı erken seçim bekliyorum.” Çok iddialı konuşuyor…

Finans dünyasının nabzını tutan Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Ekonomist Murat Sağman, dolardan borsaya, altından Bitcoin’e, FED’den Merkez Bankası’nın faiz politikasına kritik değerlendirmelerini borsagundem.com’la paylaşıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • OHALİN KALKMASI 2YILI BULUR.08 Şubat 2018 14:14

    OHALİN KALKMASI 2 YILI BULUR. BU SÜRE İÇİNDE YABANCI YATIRIMCI GELMİYEBİLİR. DOLAR ARTIK YATIRIM ARACI OLDU. ABD 2018 DE 3 FAİZ ARTIRMASINI KABUL ETMİŞ VE 4. SÜNÜ KONUŞUYOR. ÜLKENİN GÜNEYİNDEE SINIR ÖTESİ SAVAŞ VAR. BORSADA TREND YUKARIYKEN ÇOK KAZANÇ SAĞLANDI.BU SATIŞI KOLAYLAŞTIRIYOR. ENFLASYON İNMESİ ZOR .REEL GELİR NEEDEYSE SIFIR OLACAK. ERKEN SEÇİM İHTİMALİ ÇOK ZAYIF .ZİRA UYUM YASALARI ÇIKMADAN OLAMAZ.AYRICA BORSA TAMAMEN YABANCI YATIRICI İLE ŞEKİLLENİYOR. VS.....

  • Emmi06 Şubat 2018 12:49

    erken seçim düşüncesine katılmıyorum.