Ana SayfaPiyasaMurat Sağman’dan yatırımcılara kritik mesajlar---

Murat Sağman’dan yatırımcılara kritik mesajlar

6 / 7
Murat Sağman’dan yatırımcılara kritik mesajlar
06 Şubat 2018 - 12:17 www.borsagundem.com

“BITCOİN 19 BİN DOLARKEN ‘PATLAYABİLİR’ TWEET’İ ATTIM, O GÜN İTİRAZ ETTİLER, YA ŞİMDİ…”

-Son zamanlarda en çok konuşulan konulardan bir de Bitcoin. Size göre nasıl bir yatırım aracı?

Murat Sağman: Ben geçtiğimiz 15 Aralık 2017’de Bitcoin ile ilgili bir tweet attım. Dikkat! Bitcoin patlayabilir diye. Bitcoin o tarihte 19 bin dolardı. Beni o gün en az 50 kişi aradı bu olamaz diye. Ve o günden sonra Bitcoin düşmeye başladı. Çünkü çok ciddi fiyat hareketleri gördüm. Herkes 30 bin dolarlardan bahsederken ben 19 bin de uyardım bu genellikle düzeltme seviyesi öncesidir diye. Bugün Bitcoin 10 bin doların altına düştü ve hala da düşüyor. Burada Bitcoin ile ilgili daha sonrası için özelikle büyük kurumların (Merkez Bankaları gibi) gelecek açıklamaları bağlayıcı olacak gibi görünüyor. negatif açıklamalar gelirse düşer, pozitif açıklamalar gelirse biraz daha yukarıya doğru gidebilir. Ama yine de dikkat edelim Bitcoin ile ilgili çok ciddi bir düzeltme, diğer piyasaları da etkileyebilir.

Bitcoin bir yatırım aracı mı? Çok zor. Çünkü ne bir para, ne bir emtia. Aslında çok yeni bir kategoriye giriyor. Bu kripto paralar eğer yasal çerçeve içinde kullanılabilir hale gelirse, o zaman bir gelecek görebiliriz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • OHALİN KALKMASI 2YILI BULUR.08 Şubat 2018 14:14

    OHALİN KALKMASI 2 YILI BULUR. BU SÜRE İÇİNDE YABANCI YATIRIMCI GELMİYEBİLİR. DOLAR ARTIK YATIRIM ARACI OLDU. ABD 2018 DE 3 FAİZ ARTIRMASINI KABUL ETMİŞ VE 4. SÜNÜ KONUŞUYOR. ÜLKENİN GÜNEYİNDEE SINIR ÖTESİ SAVAŞ VAR. BORSADA TREND YUKARIYKEN ÇOK KAZANÇ SAĞLANDI.BU SATIŞI KOLAYLAŞTIRIYOR. ENFLASYON İNMESİ ZOR .REEL GELİR NEEDEYSE SIFIR OLACAK. ERKEN SEÇİM İHTİMALİ ÇOK ZAYIF .ZİRA UYUM YASALARI ÇIKMADAN OLAMAZ.AYRICA BORSA TAMAMEN YABANCI YATIRICI İLE ŞEKİLLENİYOR. VS.....

  • Emmi06 Şubat 2018 12:49

    erken seçim düşüncesine katılmıyorum.