Ana SayfaPiyasaMurat Sağman’dan yatırımcılara kritik mesajlar---

Murat Sağman’dan yatırımcılara kritik mesajlar

2 / 7
Murat Sağman’dan yatırımcılara kritik mesajlar
06 Şubat 2018 - 12:17 www.borsagundem.com

“HAREKAT KISA VADEDE SONUÇLANIRSA EKONOMİYE BİR ETKİSİ OLMAZ”

-Afrin Harekatı iki haftayı geçti, bundan sonra altın, borsa, dolar için görüşünüz nedir? Türk ekonomisine üzerinde nasıl bir etki yaratır?

Murat Sağman: Bana göre Afrin Harekatı’nın piyasaya bir etkisi olmadı. Belki başlarda biraz belirsizlik vardı ama sonrasında piyasa bunu atlattı. Şu anda bu operasyon kısa vadede sonuçlanırsa ekonomiye bir etkisi olmayacaktır. Fakat bu harekat uzar ve istediğimiz gibi gitmezse, Münbiç devreye girip ABD ile karşı karşıya kalırsak o zaman piyasalara bir etkisi olur. Çünkü ilk defa iki NATO müttefiki karşı karşıya gelecek. Tamam, şu an bu fiyatlanmıyor ama böyle bir risk olursa piyasalarda negatif bir algı oluşabilir.

Dolar için 3.70-3.75 arasında bir taban gözüküyor. 3.70’in altına gelse bile çok kalıcı gözükmüyor. Dolar/euro 1.25’lere dayandı. Orada da 25-26 bandı biraz taban gözüküyor. Onun için dolarda FED’in faiz artırımlarıyla beraber bir güçlenme görebiliriz ve bu bize de yansır. Eğer harekat uzarsa ki öyle görünüyor dolar 3.80-3.85’i görebilir. Bunu kırarsa dolar 3.90’ı geçebilir.

Biliyorsunuz Afrin Harekatı başladıktan sonra Borsa İstanbul üst üste rekor kırdı. Şu an endeks 120.000-125.000 bandında kalacak gibi gözüküyor.

Altın tarafında ise bu yıl 1380-1400 doları göreceğimizi düşünüyorum.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • OHALİN KALKMASI 2YILI BULUR.08 Şubat 2018 14:14

    OHALİN KALKMASI 2 YILI BULUR. BU SÜRE İÇİNDE YABANCI YATIRIMCI GELMİYEBİLİR. DOLAR ARTIK YATIRIM ARACI OLDU. ABD 2018 DE 3 FAİZ ARTIRMASINI KABUL ETMİŞ VE 4. SÜNÜ KONUŞUYOR. ÜLKENİN GÜNEYİNDEE SINIR ÖTESİ SAVAŞ VAR. BORSADA TREND YUKARIYKEN ÇOK KAZANÇ SAĞLANDI.BU SATIŞI KOLAYLAŞTIRIYOR. ENFLASYON İNMESİ ZOR .REEL GELİR NEEDEYSE SIFIR OLACAK. ERKEN SEÇİM İHTİMALİ ÇOK ZAYIF .ZİRA UYUM YASALARI ÇIKMADAN OLAMAZ.AYRICA BORSA TAMAMEN YABANCI YATIRICI İLE ŞEKİLLENİYOR. VS.....

  • Emmi06 Şubat 2018 12:49

    erken seçim düşüncesine katılmıyorum.