Ana SayfaPiyasaMurat Sağman’dan yatırımcılara kritik mesajlar---

Murat Sağman’dan yatırımcılara kritik mesajlar

4 / 7
Murat Sağman’dan yatırımcılara kritik mesajlar
06 Şubat 2018 - 12:17 www.borsagundem.com

“FED FAİZ ARTIRIRKEN MERKEZ BANKASI HEMEN FAİZ İNDİRMEZ”

-FED ve Merkez Bankası… Faizle ilgili beklentiniz nedir?  

Murat Sağman: FED, Mart ayında faiz artışı yaparsa ki muhtemel yapacak. FED, Mart, Haziran, Eylül, Aralık aylarında olmak üzere 4 faiz artırımıyla bitirebilir. Ama şu anda fiyatlanan 3 faiz artırımı. Bu 4 faiz artırımı biraz doları güçlendirir. Son çeyreğe doğru piyasalarda bir kar satışı yaşayabiliriz.

Bizim Merkez Bankası, Ocak-Şubat enflasyonuna bakacak. O iki enflasyonda bir düşüş görürse ki FED faiz artırırken Merkez’in hemen faiz indireceğini beklemiyorum. Bakın faiz istenildiği kadar düşmezse belki bir faiz artırımı görebiliriz. Ama şu anda benim beklentim hem FED’e bakarak hem bizim enflasyona bakarak ilk çeyrekte faiz için bir adım atılacağını beklemiyorum.

-FED’in yeni başkanı Jerome Powell için ne düşünüyorsunuz? Piyasalarda nasıl bir hava estirir?

Murat Sağman: Powell, Trump’un atadığı bir adam. Sonuçta daha yakın çalışacaklar. Bence piyasada bir olumsuzluk olmayacaktır. Ama piyasa Mart ve Haziran da Powell’ı bir test edecektir. Bu 100 gün testi olacak. Bence Powell ile ilgili fikirler haziran toplantısından sonra oluşur ve ondan sonra daha net belli olur.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • OHALİN KALKMASI 2YILI BULUR.08 Şubat 2018 14:14

    OHALİN KALKMASI 2 YILI BULUR. BU SÜRE İÇİNDE YABANCI YATIRIMCI GELMİYEBİLİR. DOLAR ARTIK YATIRIM ARACI OLDU. ABD 2018 DE 3 FAİZ ARTIRMASINI KABUL ETMİŞ VE 4. SÜNÜ KONUŞUYOR. ÜLKENİN GÜNEYİNDEE SINIR ÖTESİ SAVAŞ VAR. BORSADA TREND YUKARIYKEN ÇOK KAZANÇ SAĞLANDI.BU SATIŞI KOLAYLAŞTIRIYOR. ENFLASYON İNMESİ ZOR .REEL GELİR NEEDEYSE SIFIR OLACAK. ERKEN SEÇİM İHTİMALİ ÇOK ZAYIF .ZİRA UYUM YASALARI ÇIKMADAN OLAMAZ.AYRICA BORSA TAMAMEN YABANCI YATIRICI İLE ŞEKİLLENİYOR. VS.....

  • Emmi06 Şubat 2018 12:49

    erken seçim düşüncesine katılmıyorum.