Ana SayfaPiyasaMurat Sağman’dan yatırımcılara kritik mesajlar---

Murat Sağman’dan yatırımcılara kritik mesajlar

3 / 7
Murat Sağman’dan yatırımcılara kritik mesajlar
06 Şubat 2018 - 12:17 www.borsagundem.com

“BORCUNUZ YOKSA DOLAR ALMANIZI TAVSİYE ETMİYORUM”

-Şu an için en güvenli yatırım aracı hangisi? Bu durumda yatırımcı nasıl bir portföy oluştursun?

Murat Sağman: Bir değişiklik yaparak yatırımcı portföyünü bir futbol kadrosu gibi açıklayayım. Mesela mevduat benim için kaleci ve defans. Sağ ve sol açıkta özel sektör tahvili. Orta saha devlet tahvili ve altın. Forvette de hisse senedi ve golü hisse senediyle atıyorsun. Dağılımı nasıl olur derseniz? Portföyün yüzde 50’si TL mevduat, yüzde 20’si altın ve döviz, yüzde 10’u devlet ve özel sektör tahvili ve yüzde 20’si de hisse senedi.

Ama şu anda en güvenli yatırım aracı mevduat diyebilirim.

-Yatırımcıya dolar almayı önerir misiniz?

Murat Sağman: Eğer borcunuz varsa biraz dolar tutabilirsiniz. Ama şu anda TL faizi yüzde 15’lerde ve oldukça makul. Onun için ben TL’de kalınmasını, eğer borcunuz harcınız yoksa doları tavsiye etmiyorum.

-Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye bakışı nasıl?

Murat Sağman: Hep kötü algı var deniliyor ama ben öyle düşünmüyorum. Bakın yabancı, Türkiye’ye bütün şokları atlatmış bir trilyon dolara yakın bir ekonomi olarak bakıyor. Onun için yabancı Türkiye’yi bir fırsat olarak görüyor ve iş yapmak istiyor. Belki son zamanlarda algı biraz negatif olabilir ama özelikle OHAL’in kalkmasıyla birlikte pozitife dönecektir diye düşünüyorum.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • OHALİN KALKMASI 2YILI BULUR.08 Şubat 2018 14:14

    OHALİN KALKMASI 2 YILI BULUR. BU SÜRE İÇİNDE YABANCI YATIRIMCI GELMİYEBİLİR. DOLAR ARTIK YATIRIM ARACI OLDU. ABD 2018 DE 3 FAİZ ARTIRMASINI KABUL ETMİŞ VE 4. SÜNÜ KONUŞUYOR. ÜLKENİN GÜNEYİNDEE SINIR ÖTESİ SAVAŞ VAR. BORSADA TREND YUKARIYKEN ÇOK KAZANÇ SAĞLANDI.BU SATIŞI KOLAYLAŞTIRIYOR. ENFLASYON İNMESİ ZOR .REEL GELİR NEEDEYSE SIFIR OLACAK. ERKEN SEÇİM İHTİMALİ ÇOK ZAYIF .ZİRA UYUM YASALARI ÇIKMADAN OLAMAZ.AYRICA BORSA TAMAMEN YABANCI YATIRICI İLE ŞEKİLLENİYOR. VS.....

  • Emmi06 Şubat 2018 12:49

    erken seçim düşüncesine katılmıyorum.