Ana SayfaHisse Öneri ListesiMayıs ayı strateji raporu ve portföy önerileri---

Mayıs ayı strateji raporu ve portföy önerileri

2 / 11
Mayıs ayı strateji raporu ve portföy önerileri
28 Nisan 2015 - 11:54 www.borsagundem.com

Mayıs ayında yurt içinde gündemin en önemli maddesi 7 Haziran Genel seçimler olurken yurtdışında Nisan ayı sonunda yapılacak Fed toplantısı ve sonrası yetkililerinden gelecek açıklamalar takip edilecek. Bir diğer önemli gündem ise Yunanistan’ın temerrüde düşüp düşmeyeceği ve AB ile arasındaki görüşmelerin sonucu olacak. Yurt içinde diğer önemli gündem maddeleri, Merkez Bankası faiz kararı, S&P’nin Türkiye’nin kredi notu görünüm ilişkin değerlendirmesi, genel seçim anketleri olurken, seçime yönelik beklentiler de takip edilecek.
Nisan ayında BIST’te yaşanan güçlü pozitif görünüm sonrası Mayıs ayında BIST’te dalgalanmanın yüksek olması beklenmektedir. 
Mayıs ayında risk iştahının hem genel seçimlere yaklaşılması hem de global olarak Mayıs aylarına özgü “Sat ve Git” beklentisi nedeniyle düşmesi beklenmektedir.
Bu beklentilerin ışığında portföyümüzdeki tahvilin ağırlığını %65, dövizin ağırlığını %15 ve hisse senedinin ağırlığını ise %20 seviyesinde korumaya devam ediyoruz.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALEVİ DİNİNDEN KIZILBAŞ MİLLETİNDENİM28 Nisan 2015 13:53

    MİGROS SON 1 YILDIR HEP HEDEF FİYATI 26-28 ARASINDA GÖSTERİLDİ VE BU FİYAT BİR TÜRLÜ GÖRÜLMEDİ.

  • Tek strateji bu bence.28 Nisan 2015 13:44

    nisanda sat,abd fed açıklamalarını,bizde de seçim sürprizleri var mı onları bekle yazın tatil yap kışa kadar bekle paranı sağlama al.