Ana SayfaPiyasaMahmut Ünlü Borsa Gündem’e konuştu---

Mahmut Ünlü Borsa Gündem’e konuştu

5 / 15
Mahmut Ünlü Borsa Gündem’e konuştu
27 Ekim 2014 - 08:54 www.borsagundem.com

İSTİKRARLI BÜYÜYEN VE HUKUK SİSTEMİ OTURMUŞ BİR TÜRKİYE’YE YABANCI YATIRIMCI HEP GELECEKTİR

-Türkiye’nin yaşadığı iç krizler, Köşk seçimi ve sınırlarımızdaki ateş topu, yatırımcıları nasıl etkiliyor? Yabancıların Türkiye’ye bakışı nedir?

Mahmut Ünlü: Bakın yabancılar bu bizim yaşadığımız olaylarla ilgili duruyorlar, düşünüyorlar. Fakat mali yatırımcılar için önemli olan konu, ekonomik istikrar, genel politikaların değiştirilmemesi ve ana politika istikrarı. Aslında en önemlisi büyüme. Bizde büyüme olduğu dönemlerde diğer konular bile ikinci plana düşer. Dünyanın her yerinde insanlar büyüme peşinde neticede. Onun için bizim büyümeyi devam ettirebilmemiz ve sürdürülebilir bir büyüme içinde olmamız, yabancı yatırımcıları her zaman çeken bir unsur olmuştur. Bundan sonra da inşallah devam eder. Bu sene biraz düşük olacak.  Bizim genel ortalamamıza göre 3-3,5 civarlarında. Seneye de gerçekçi olarak düşünürsek 4 civarlarında olacak diye düşünüyorum. Bu arada yabancı yatırımcılar için hukuki sistem çok önemli. Çünkü yatırım yaptıklarında kazançlarını alabilecekleri, yatırım yaptıkları platformların değişmeyeceği gibi konular önemli. Bunlar olduğu sürece Türkiye yatırım çeker.

Bakın Türkiye 2004 yılından bu yana yaklaşık 100 küsur milyar dolar yatırım çekti ki  bu Cumhuriyet tarihinin başından 2004’e kadar yatırılan paranın dört mislidir. Tabi bu istikrarlı bir büyümeyle ve genel olarak kabul gören politikalar takip edildiği için oldu. Böyle de olunca para geldi. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)